Chiriac, după demisia lui Pricop: ”Domnul Boboc jumulit… nu își mai revine după jumuleala de la locale!

Liberalii au renunțat la funcția de președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean și din cea de membru al CA, asta după ce în ultimii patru ani, aproape în fiecare ședință de Consiliu Județean au atras atenția asupra neregulilor din sistemul sanitar.

Boboc a justificat lipsa de asumare în contextul în care Pricop ar fi trebuit să-și pună semnătura pe mandatul viitorului manager al Spitalului Județean.

De cealaltă parte, președintele CJ, Iulian Chiriac, spune că decizia PNL-ului a fost una politică, pentru a menține circul din ședințele de consiliu.

Eu cred că este o decizie pur politică. Am încredere în domnul Pricop că este un om profesionist, iar gândirea mea era ca acest Spital Județean să nu mai fie câmp de bătălie politică.

Cred că la Brăila s-a ajuns la partidul omului, la tătucul care el hotărăște ce este bine pentru partid, pentru oameni și pentru județ. Eu cred că se înșeală, eu îmi doresc în continuare o colaborare foarte bună și cu ceilalți oameni, oameni de calitate care știu și au experiență în alte domenii, dar se pare că decizia politică este mai importantă decât binele brăilenilor. Eu cred că i s-a impus să demisioneze!

Întrebat despre cine vorbește când se referă la tătuc, președintele Consiliului Județean a declarat: ”Domnul Boboc jumulit! Deci nu îsi revine după jumuleala de la alegerile locale!”

Președintele PNL, Cătălin Boboc, a declarat că refuză să facă ”blaturi” cu PSD-ul, iar liberalii sunt dispuși să preia managementul Spitalului Județean doar în anumite condiții: dacă au majoritatea în Consiliul de Administrație și dacă preşedintele CJ îşi ia angajamentul public că instituţia va asigura finanţarea medie din ultimul mandat la Spitalul Județean.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry