Chiriac: ”Este un șantaj politic, și trebuie amendat pe 27 septembrie, faptul că au tăiat municipiului și județului Brăila toate sumele!”

Nici doi bani nu dă Guvernul Orban pe municipiul și județul Brăila! În urma rectificării bugetare, comunele conduse de primari PNL au primit și 50 de miliarde lei, în timp ce municipiul Brăila a primit 0 lei.

Subiectul a stârnit revolta șefilor administrației locale care consideră că PNL își bate joc de brăileni și se răzbună pe locuitorii comunelor care sunt conduse de primari PSD. Diferența de sume este atât de mare încât nu putem vorbi decât de șantaj electoral.

”Același lucru se întâmplă și la Consiliul Județean, zero lei! Așa se gândește PNL la brăileni. Cu siguranță folosesc Guvernul pentru șantaj politic. Din punctul meu de vedere acesta este un șantaj politic!

Am făcut o socoteală la ceea ce înseamnă alocarea sumelor pe primăriile din județul Brăila. Suma tuturor primăriilor care au primar PNL, adună 55.000 de oameni, de locuitori, iar în celelalte sunt 285.000. Acea sumă alocată pentru 55.000 de oameni este alocată și pentru 285.000.

Este un șantaj politic, și trebuie amendat pe 27 septembrie, faptul că au tăiat municipiului și județului Brăila toate sumele!(…)

Sunt convins că domnul Boboc a negociat rectificarea bugetară pentru județul Brăila. Eu cred că este mândru de acest lucru.

Fiecare primărie PSD a primit 2,5 miliarde, iar celelalte primării de alte culori politice, au primit între 7 și 50 de miliarde(n.r. cea mai mare sumă – comuna Mărașu – 50 miliarde)”, spune președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry