De frica unui șantier gol, ADI Lacu Sărat a semnat acord cadru cu trei societăți pentru modernizarea stațiunii!

Câștigătoare licitației a fost desemnată societatea ”Micatis Prod” SRL, însă a fost semnat un acord cadru și cu următoarele două societăți participante la licitație, pentru a evita un blocaj birocratic, în cazul în care constructorul fuge de pe șantier, așa cum s-a mai întâmplat în Brăila.

Contractul are o valoare de 4,48 de milioane de lei fără TVA, pe trei ani. Primarul Dragomir spune că lucrările ar trebui finalizate mult mai devreme.

”S-a semnat contractul reprezentând acordul cadru cu primele trei societăți care au câștigat licitația, în urma analizei comisiei respective(…) De astăzi(n.r luni 1 august 2022) au început lucrările în stațiunea Lacu Sărat, care vizează modernizarea trotuarelor, a străzilor, a parcării, iar în perioada următoare se va realiza licitația pentru modernizarea spațiilor verzi și a parcului din zona mănăstirii”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Despre parcul de joacă pentru copii a vorbit viceprimarul comunei Chiscani, Geanina Pospai:

”Primăria comunei Chiscani a depus un proiect pentru amenajarea unei zone de agrement, pentru activități recreative. Va fi amplasată între mănăstire și tabăra de copii. Spațiul va cuprinde locuri de joacă de tip corabie, cu specific pescăresc, leagăne cu peștișori, zone de relaxare cu alei pavate, mobilier stradal. Totul va fi iluminat”.

La conferința de presă care a dat startul lucrărilor în stațiunea Lacu Sărat a participat și președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac. Acesta spune că în viitor lacul va deveni o atracție turistică internațională.

”Sperăm ca în câțiva ani stațiunea să aibă un alt potențial, atât la nivel vizual cât și al dezvoltării. Ne interesează foarte mult, împreună cu cei care investesc, cu operatorii privați, faptul că stațiunea o să arate bine, o să atragă cât mai mulți turiști, din țară și din străinătate”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

În februarie 2021, Consiliul Judeţean Brăila, Consiliul Local Municipal Brăila şi Consiliul Local Chiscani şi-au desemnat reprezentanţii în Consiliului Director al Asociaţiei de Cooperare şi Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Staţiunii „Lacul Sărat”, organism înfiinţat la sfârşitul anului trecut cu scopul de a dezvolta staţiunea, recunoscută în ţară şi peste hotare pentru proprietăţile curative ale nămolului de aici.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry