Din ianuarie, RER ar trebui să gestioneze singur activitatea de deszăpezire! Momentan, nu există norme de aplicare a OUG 133!

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural care a avut loc astăzi, directorul SUPAGL, Dumitru Munteanu, a vorbit despre prevederile OUG 133, care spune că operatorul stradal este cel care trebuie să facă și deszăpezirea.

În Brăila, serviciul de salubritate prin operator unic a fost adjudecat de RER, care va intra exclusiv de la 1 ianuarie pe ridicarea deșeurilor. Ordonanța spune că, tot de la 1 ianuarie, RER ar trebui să înceapă și activitatea de deszăpezire, în exclusivitate.

Momentan însă, după cum a precizat și directorul SUPAGL Brăila, nu există norme de aplicare a ordonanței care reglementează acest aspect.

”După luna decembrie, este o problemă care trebuie rezolvată. Prin OUG 133 s-a stabilit ca obligatoriu, activitatea de deszăpezire să fie executată de operatorul care face și stradalul, din motive de personal și dotare tehnică. Nu au apărut normele de aplicare ale acestei ordonanțe, care să spună cum se face atribuirea acestei activități: prin licitație, prin negociere directă sau o altă cale legală. Așteptăm să se clarifice și aspectul acesta și vom stabili ce sa va întâmpla după luna decembrie. S-au trimis solicitări și la ANRSC, nu am primit încă nimic în acest sens”, a declarat directorul SUPAGL, Dumitru Munteanu.

Până la finalul anului 2022, serviciul public de deszăpezire va fi prestat de cei trei operatori licențiați: SC Brai-Cata SRL, SC ECO SA și SC RER Ecologic Service SRL, în baza contractelor de delegare.

Organizarea, coordonarea și monitorizarea, măsurilor specifice se va face de către Serviciul de Utilitate Publică și Gospodărire Locală Brăila, care funcționează în directa subordine a primarului și sub autoritatea Consiliului Local Municipal.

Activitatea de deszăpezire se va realiza atât mecanic cât și manual, în sectorul de activitate arondat prin dispoziții ale Primarului, după cum urmează:

  • ECO: str. Împăratul Traian (exclusiv), P-ța Traian(exclusiv), str. M. Eminescu, str. 1 Decembrie 1918(exclusiv), str. Rm. Sărat(exclusiv), Calea ferată – Brăila – Galați, str. Eroilor, DN 221 A Brăila – Galați, șoseaua Bacului, Dunăre.
  • Brai-Cata: str. Împăratul Traian, P-ța Traian, str. M. Eminescu, str. 1 Decembrie 1918, B-dul Dorobanților(exclusiv), Bariera Dorobanților, Șos. Buzăului, Șos. Națională Veche, str. Rândunicii, Șos. De Centură, Șos. Viziru, str. Mecanizatorilor, Dunăre exclusiv pe sectorul Pontonieri – Calea Călărașilor – Prelungirea Dorobanților – Dunăre
  • RER: B-dul Dorobanților, Șos. Râmnicu Sărat, linia CF Brăila-Galați, str. Rândunicii(exclusiv), Șos. De Centură(exclusiv), prelungirea B-dul Dorobanților, Calea Călărașilor, Pontonieri, Dunăre.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry