Drăghincescu și-a asumat răspunderea pentru cei 0 lei primiți de municipiul Brăila, la rectificarea bugetară: ”Solicitarea nu se încadrează la urgență sau neprevăzut!”

Dezastrul de la rectificarea bugetară, prin care Primăria și Consiliul Județean Brăila au primit 0 lei, a fost unul dintre cele mai aprinse subiecte ale campaniei electorale, moment în care Prefectura Brăila a amânat orice fel de răspuns oficial.

Primarul Marian Dragomir și președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, i-au acuzat atunci pe liderii PNL – Alexandru Dănăilă și Cătălin Boboc – de felul în care au negociat banii care se cuveneau brăilenilor la rectificare.

Minciunile au devenit evidente când Boboc a declarat în cadrul unei conferințe de presă că ”frățiorii” lui de la Guvern au considerat că Brăila are suficiente fonduri astfel încât nu se justifica alocarea altor sume la rectificarea bugetară.

Am vorbit cu colegii de la Guvern. Când s-au repartizat acele sume, s-a ținut cont de banii pe care îi are fiecare UAT, în fondul de rezervă”, spunea Boboc la acea dată.

La câteva zile după această declarație, primul ministru Ludovic Orban, aflat în vizită electorală la Brăila, a fost singurul liberal care a spus adevărul:

Procedura de transmitere a unei documentații este:  alocările de echilibrare din fondul de rezervă al Guvernului se fac la solicitarea prefectului, care în baza solicitărilor de la autoritățile locale inițiază un proiect de Hotărâre de Guvern care este transmis către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și el intră pe circuitul de avizare și este adoptat în ședința de Guvern. Ce am primit de la prefecturi din toată țara, solicitări transmise către Ministerul Dezvoltării, acest minister a inițiat Hotărârea de Guvern și noi aia am adoptat în Guvern. Spre deosebire de guvernările PSD, noi am alocat bani către primării conduse de primari PSD. Noi nu am alocat bani către primarii PSD, ci către locuitorii localităților care sunt conduse indiferent de ce tip de primari. De la Municipiul Brăila nu am nicio solicitare”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ce s-a întâmplat cu solicitarea Primăriei municipiului Brăila și de ce nu a ajuns la Guvern?

Primarul Marian Dragomir a demonstrat cu acte doveditoare că cererea a fost trimisă către instituția prefectului. La rândul ei, Prefectura Brăila a răspuns în final, după alegerile locale, la întrebările jurnaliștilor cu privire la această solicitare și forma în care ea a fost înaintată Guvernului.

Acum, oricine poate realiza că niciun prefect sau subprefect nu va recunoaște vreodată că a acționat la un ordin politic, venind în acest caz de la cei doi liberali – Dănăilă și Boboc. Simona Drăghincescu spune că a acționat în litera legii. Fiind numită de însuși Orban pentru ”a le da peste nas” liberalilor, subprefectul pare că se antrenează în războaie cu administrația locală.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry