Dragomir, despre taxa pe apa de ploaie: “Aceasta lege nu a adus ce asteptau brailenii”

Dragomir, despre taxa pe apa de ploaie: “Aceasta lege nu a adus ce asteptau brailenii”

 

 

Primarul s-a declarat dezamagit de faptul ca Legea privind eliminarea platii pe apa de ploaie nu face decat sa mute aceasta taxa, din factura de la CUP Dunarea in cea a impozitului. Altfel spus, daca pana acum erau cetateni care nu plateau apa de ploaie, sau plateau mai putin, dupa promulgarea legii, si daca ea va trece de Consiliul Local, toti brailenii vor plati aceasta taxa, in mod egal.

“Aceasta lege nu a adus ce asteptau brailenii, pentru ca noi nu putem sa vorbim astazi despre eliminarea platii apei de ploaie din factura, ci doar despre o mutare a platii respective deoarece, daca pana ieri plateau cetatenii, de poimaine va plati administratia publica, tot din banii cetatenilor”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Daca pana acum, brailenii care locuiau la bloc plateau o taxa modica pentru apa de ploaie, in comparatie cu cei care locuiesc la casa si au o curte generoasa, aceasta lege va infiinta un tarif egal pentru toti cetatenii orasului.

“In primul rand, in momentul promulgarii actului normativ vom initia un proiect de hotarare de Consiliu Local, privind eliminarea din factura a taxei pentru apa de ploaie si preluarea acestei sume de catre Primaria Municipiului Braila, asa cum prevede legislatia, deoarece toate lucrurile pe care le-am spus la un moment dat se confirma prin aceasta lege. Cineva tot trebuie sa plateasca apa de ploaie. O va plati administratia publica. Apar si unele elemente de inechitate sociala. Pentru ca cei care locuiesc la blocuri azi, platesc foarte putin pentru apa de ploaie. Cei care locuiesc la case, platesc mult mai mult, incomparabil fata de cei care locuiesc la blocuri. Platind administratia locala aceasta taxa, putem sa spunem ca toti cetatenii o vor achita in mod egal, din taxele si impozitele noastre, ale tuturor”, a adaugat primarul Municipiului Braila, Marian Dragomir.

 

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry