Danaila, acuzatii grave catre Dragomir: “Domnul primar a avut de la inceput intentia sa deturneze niste sume de bani”

Danaila, acuzatii grave catre Dragomir: “Domnul primar a avut de la inceput intentia sa deturneze niste sume de bani”

 

 

Consilierii locali au aprobat in ultima sedinta studiul de fundamentare, gestiunea, regulamentul si caietul de sarcini aferente serviciului de administrare a domeniului public si privat al municipiului Braila, in ceea ce priveste activitatile de “intretinere parcari, platforme, incinte si interventii la accidente de teren”.

Administratia locala considera ca SUPAGL dispune de resursele necesare pentru a desfasura aceste activitati, avand si avantaje clare prin gestionarea directa: CLM detine controlul asupra activitatilor; preturile si tarifele sunt aprobate in CLM; reducerea timpului de interventie la solicitarea autoritatii; crearea de noi locuri de munca.

Liberalii insa vad altfel situatia. Tinand cont ca Braila are deja un contract de asfaltari cu societatea Micatis, administratia nu se poate implica atat direct, prin serviciul propriu, cat si prin delegare, in aceasta procedura. In ceea ce priveste parcarile care s-au reabilitat acum si cele care urmeaza, aceste lucrari vor avea o garantie, unde la fel, primaria nu are cum sa intervina printr-un alt serviciu. In acest caz, raman accidentele de teren, unde vorbim de infiltratii, alunecari de teren, etc.

“Aceste modificari de organigrama, alocari de fonduri, achizitii de utilaje nu au fost facute pentru un serviciu care sa asigure reparatia drumurilor in Municipiul Braila, ci pentru un serviciu care sa asigure intretinerea parcarilor si a terenurilor accidentate.(…) Practic nu avem obiect pentru acest serviciu, in forma in care a fost votat de consilierii locali. I-am atras atentia primarului ca este vorba de o deturnare de fonduri . Banii au fost folositi pentru un titlu initial(…), iar ulterior, primarul s-a hotarat sa sparga lucrarea in mai multe loturi. Atunci, lucrari care erau prinse initial in contractul de achizitie pentru asfalt, cu societatea asta care asfalteaza, acum sunt prinse si legate de serviciul nostru de utilitate publica. Ceea ce inseamna ca domnul primar a avut de la inceput intentia sa deturneze niste sume de bani. Daca nu castiga cine trebuie licitatia, ar fi facut Primaria toate reparatiile, daca a castigat cine trebuie licitatia, contractul practic a fost spart si achizitia faramitata, astfel incat sa ramana ceva si pentru DAGL sa lucreze”, a declarat presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila.

 

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry