Majorat la Primarie! Coman Stanca: “Grija unei comunitati este prea mare, ca sa stea cineva sa te protejeze pentru ca esti femeie”

Majorat la Primarie! Coman Stanca: “Grija unei comunitati este prea mare, ca sa stea cineva sa te protejeze pentru ca esti femeie”

 

 

S-au implinit 18 ani de cand Comuna Vadeni este condusa cu ‘mana de fier’ de catre primarul Coman Stanca. In ciuda faptului ca ocupatiile de baza ale locuitorilor sunt agricultura si creseterea animalelor, Comuna Vadeni se bucura de un sprijin financiar consistent de pe urma societatilor care isi desfasoara activitatea in aceasta zona, oferind locuri de munca vadinenilor si contribuind prin taxe si impozite la inflorirea bugetului.

Stiu ca pot sa fac si mai mult si mai stiu ca familia de acasa, dar si marea familie a vadinenilor, ma sprijina, au incredere in mine si stiu ca le sunt aproape”, a declarat primarul Comunei Vadeni.

La jumatatea celui de-al cincilea mandat in fruntea Primariei Comunei Vadeni, Coman Stanca poate spune ca nu a dezamagit electoratul. Astfel s-a reabilitat sistemul de canalizare in localitatile Vadeni si Pietroiu, urmand ca pana in 2020 sa se extinda si pe raza localitatii Baldovinesti, unde lucrarile deja au inceput. O alta mandrie a comunei o reprezinta sistemul stradal de monitorizare video, in zonele cu risc ridicat de producere a infractiunilor. Sistemul a fost creat pentru a creste siguranta cetatenilor, fondurile pentru acest proiect, in valoare de 47.000 de lei, fiind alocate din bugetul local.

Intre a fi femeie, mama si primar al comunei, pentru 5 mandate consecutive, trebuie sa existe atat compromis, cat si echilibru. Primarita le-a dat clasa colegilor din judet prin perseverenta si implicare.

Ca sunt femeie si mama a contat si conteaza foarte mult, pentru ca ii simt altfel pe oameni, sunt foarte apropiata de ei. Vin cu probleme care tin mai mult de latura umana decat de functie, dar nu ma deranjeaza, dintotdeauna am considerat ca Primaria este tot o familie. Marea mea familie. Intre viata de familie, de mama, cea de om politic si de sef al comunei, am pastrat un echilibru, pentru ca familia de acasa m-a sprijinit si a fost alaturi de mine intotdeauna, dand dovada de ingaduinta, de intelegere. Stiu ca am pe umeri o mare responsabilitate. Cand ies pe strada si vad in ochii oamenilor recunostinta, respect, intelegere, ma motiveaza sa vreau si mai mult”, a declarat Coman Stanca.

Primarita recunoaste ca functia a impus luarea unor decizii drastice, pe care nu orice femeie ar putea sa le indure, lucru care s-a dovedit a fi benefic, Comuna Vadeni fiind una dintre cele mai prospere din judetul Braila.

Faptul ca sunt femeie, ca om politic si sef al comunei, nu are nici avantaje, dar nici dezavantaje. Nu pot sa spun ca am prioritate, ca sunt cumva ‘cocolosita’, nu sunt favorizata, pentru ca inainte de toate sunt primar. Grija unei comunitati este prea mare, ca sa stea cineva sa te protejeze pentru ca esti femeie”, a declarat primarul Comunei Vadeni, Coman Stanca.

Proiectele nu se opresc aici, cu ajutorul societatii ADI Dunarea Braila, Coman Stanca isi doreste ca toate localitatile sa fie racordate la sistemul de canalizare. In prezent, Primaria Comunei Vadeni are in derulare procedura de achizitii prin PNDL II, procedura care cuprinde asfaltarea tuturor strazilor din comuna.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry