Dragomir: Primăria NU închide piețele! Nu pot fi de acord cu măsurile lipsite de logică sau abuzive! Când vom găsi un articol de lege în favoarea brailenilor, NOI vom pune pe primul plan interesul brăilenilor!

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a găsit soluții pentru fiecare piață din Brăila astfel încât micii producători să-și poată vinde în continuare marfa.

Primarul a anunțat într-o postare pe Facebook, care sunt soluțiile pentru a salva micii producători, iar comerțul să fie realizat în condiții de siguranță!

1. Gânduri bune celor ocrotiți de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril !!!

2. Primăria Brăila NU ÎNCHIDE PIEȚELE !!!

Ajutăm producătorii și comercianții români !!!

DETALII în textul de mai jos:

Sâmbătă la ora 12.00 ne-am întâlnit în cadru restrâns la Primăria Brăila și am luat următoarele decizii:

1. La ora 14.05 am transmis o adresă către Prefectura Brăila prin care am solicitat convocarea de urgență a C.J.S.U. Brăila pentru a lua măsuri de susținere a producătorilor și comercianților din piețe

2. Am stabilit că vom menține deschise piețele care funcționează în aer liber.

3. Vom ridica rulourile la unele piețe pentru a le transforma în piețe deschise în aer liber

4. Administrația Piețelor va acorda producătorilor și comercianților care își desfașoară activitatea în interiorul piețelor teren gratuit pe platoul din zona acestor piețe pentru a putea să-și desfășoare activitatea.

La cererea lor se vor monta tarabe, sau, având în vedere temperaturile scăzute li se va permite să-și aducă casuțe sau rulote.

DETALII PENTRU FIECARE PIAȚĂ:

– Piața Mare (Zonele Producători, Legume – Halelor, Fructe, Păsări), Microhală, Saracă, Apolo, Radu Negru Central și Biserică, Doi Cocoși – sunt în zone publice deschise (în aer liber) și nu vor fi închise

– Piața Viziru va fi transformată în piața in aer liber prin ridicarea rulourilor

– Piata Mare – Hala Centrală, Viziru interior, Vidin, Concordia – Producătorii si comercianții care iși desfășoară activitatea in interior vor primi teren gratuit in zona pieței respective.

Administrația Piețelor le va oferi gratuit tarabe sau le va permite să amplaseze rulote, casuțe, etc pentru a păstra produsele de origine animală în condiții corespunzătoare

– Oborul – se va analiza o posibilitate de deschidere cu respectarea prevederilor legale pentru zona de cereale și furaje pentru animale

– Magazinele din interiorul pieței trebuie să rămâna deschise din punctul nostru de vedere deoarece daca mall-urile cu magazine la interior sunt deschise de ce nu ar fi și magazinele din piață? O să avem o nouă discuție azi și ulterior conducerea pieței va lua legatura cu cei care își desfășoară activitatea în magazine la interior.

NOTĂ

Apreciez și susțin măsurile eficiente pentru combaterea virusului dar nu pot fi de acord cu măsurile lipsite de logică sau abuzive !!!

– De ce restricționeaza Guvernul orele de functionare a magazinelor? Ca să ne înghesuim mai mulți in celelalte ore?

– De ce a vrut Guvernul să închidă de tot piețele și apoi a mai nuanțat restricția? Ca să ne aglomerăm în supermarket sau ca să distrugă producatorul român?

– De ce vrea Guvernul să nu putem circula între orele 23.00 – 05.00? Să nu ne întâlnim cu virusul care umblă doar noaptea în viziunea lor? Sau ca să restricționeze aglomerările de oameni de la doua dimineața de pe străzi? Aberant !!!

– Doamne, așa gândesc cei din Guvern sau îi sfătuieste cineva să iși bată joc de o țară întreagă?

Și totuși, indiferent de trăznăile Guvernului, când vom putea sau vom găsi un articol de lege în favoarea brailenilor, NOI vom pune pe primul plan interesul brăilenilor și apoi urmarea orbească a măsurilor abuzive!!!

Cu respect, Primar Dragomir Viorel Marian”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry