Festivalul Istoric Vladislav I: Parada războinicilor, muzică medievală și simulări ale unor lupte și execuții!

Festivalul Istoric Vladislav I, se va desfășura în perioada 16 – 19 septembrie, în Parcul Monument.

Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române va deschide coloana de participanți la „Parada Războinicilor”, pe parcursul celor trei zile, după cum urmează:

vineri, 16 septembrie, de la ora 18:00: pe traseul Calea Călărașilor (punct de plecare IMB) – Bariera Călărașilor – str. Pietății – Parcul Monument;

sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 18:00: pe traseul Primăria Municipiului Brăila (punct de plecare parcarea de lângă Colegiul Național „Gh.M. Murgoci”) – Calea Călărașilor – Parcul Monument;

duminică, 18 septembrie, de la ora 16:30: Parcul Monument (aleea principală).

De asemenea, caii Jandarmeriei Române din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București se vor afla, pentru prima dată, la Brăila! Aceștia vor putea fi admirați atât în paradă, conform programului amintit mai sus, pe parcursul celor trei zile de festival, cât și în Parcul Monument, unde vor fi poziționați în apropierea Orășelului Copiilor.
Tot o noutate pentru această ediție a festivalului, vine și din partea Muzeului Jandarmeriei Române. Față de anul precedent, vor fi expuse în Parcul Monument, nu mai puțin de 25 de uniforme de epocă și internaționale! Expoziția va fi deschisă vineri, de la ora 16:00, iar sâmbătă și duminică de la ora 10:00.

Modelul de uniforme pe care jandarmii le purtau în anii 1850 și, respectiv, 1918, va putea fi observat și în cadrul „Paradei Războinicilor”. Zece elevi aflați în practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila vor îmbrăca cele două modele de uniforme amintite și vor defila atât în cadrul paradei, cât și pe parcursul festivalului, pe aleea principală din Parcul Monument.

Programul Festivalului Istoric Vladislav I:

Imagini de la prima ediție a festivalului, din 2021:

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry