Galerie FOTO: Vizita Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, la Brăila!

  • Vizita a început de joi, cu o deplasare pe șantierul Podului peste Dunăre

În după amiaza zilei de joi, 6 martie 2023, Alteța Sa Regală Principesa Sofia a vizitat Podul peste Dunăre de la Brăila, aflat încă în stadiu de construcție. Podul, care figurează ca tronson al drumului expres Buzău-Brăila-Tulcea-Constanța, este parte a efortului de a conecta nordul Munteniei și sudul Moldovei de nordul Dobrogei de Nord. Însumând aproximativ 2 km lungime și cuprinzând 4 benzi de circulație, podul reprezintă cel mai impresionant proiect de infrastructură rutieră, de după anii ’90.

Turul amplasamentului a început cu o vizită a unuia dintre turnurile podului, aflat la o înălțime de aproximativ 200 de metri, și a continuat cu vizitarea zonei carosabile, sub ghidajul șefului de șantier. Au participat domnul Viorel Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila, împreună cu domnul Mugurel Mărgărit, directorul executiv al Fundației Regale Margareta a României.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, însoțită de Alteța Sa Regală Principesa Sofia s-au aflat vineri într-o vizită la Brăila, în cadrul căreia au avut mai multe întâlniri, atât cu autoritățile cât și cu brăilenii.

Reprezentanții Casei Regale au sosit la sediul administrației locale la ora 11.00 unde au fost întâmpinați de Primarul Municipiului Brăila – Viorel Marian Dragomir, Președintele Consiliului Județean – Iulian Francisk Chiriac și subprefectul Loredana Badiu.

După această întâlnire, Majestatea Sa Custodele Coroanei – Principesa Margareta și Alteța Sa Regală Principesa Sofia au vizitat Centrul Multifuncțional din Lacu Dulce. Aici a avut loc o întâlnire cu copii rromi defavorizați și s-au purtat discuții despre proiecte de educație și reintegrare socială.

Apoi, Majestatea Sa Custodele Coroanei – Principesa Margareta și Alteța Sa Regală Principesa Sofia s-au întâlnit cu elevii olimpici la Colegiul Național „Gheorghe-Munteanu Murgoci”.

La ora 16.00, Majestatea Sa Custodele Coroanei – Principesa Margareta și Alteța Sa Regală Principesa Sofia s-au întâlnit cu reprezentanții minorităților din Brăila la Teatrul ”Maria Filotti”, unde a avut loc și o prezentare a atelierului de meșteșuguri din cadrul Centrului de Creație Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry