Lacul sărat din Movila Miresii a intrat în atenția autorităților! Chiriac: ”Dacă aducem utilitățile în zonă, vor veni și investitorii!”

Lacu sărat din comuna Movila Miresii se află la 30 de kilometri de municipiu, pe DN 22 Brăila-Râmnicu Sărat. Proprietățile apei dar mai ales ale nămolului de aici se pare că le depășesc pe cele din stațiunea Lacu Sărat.

Suprafaţa lacului este de 120 ha dar sunt momente în an când lacul scade sau creşte, în funcţie de precipitaţii. Din punct de vedere chimic, specialiştii au stabilit că apa lacului este clorurată, sodică, magneziană, iodurată şi bromurată. Nămolul din lacul Movila Miresii este unul sapropelic sulfuros cu calităţi terapeutice deosebite.

”Am avut o discuție cu domnul primar Dumitru Panțuru, pentru a pune în valoare și acest lac, de la Movila Miresii. Cu siguranță UAT-ul nu are disponibilitate de bani pentru a face un mic proiect ca să începem să valorificăm și acel lac.

În toamna acestui an vom pregăti un plan de acțiune, în primul rând pentru aducerea utilităților cât mai aproape de lac. Și aici mă refer la apă, canalizare și electricitate, astfel încât să dăm o posibilitate celor care vor să investească acolo, pentru că terenul este al Primăriei Movila Miresii, iar UAT-ul ar putea să concesioneze terenuri pentru partea turistică”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

Nămolul lacului din Movila este benefic pentru vindecarea bolilor reumatismale degenerative, inflamatorii, boli ginecologice, dermatologice, endocrine, afecțiuni ale sistemului nervos periferic, a stărilor post-traumatice, respiratorii și alte boli.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry