Liberalii lui POPA s-au abținut, în formă de protest, pe cheltuiala brăilenilor! Varga, Cîrligea, Cortez și Pricop au votat pentru investiții în Spitalul Județean!

Consilierii județeni și-au dat votul astăzi pentru rectificarea bugetului privind investițiile în dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila

Astfel a fost propus și un amendament privind sumele pe care Spitalul le primește de la Ministerul Sănătății, pentru achiziționarea de aparatură și echipamente medicale.

Lista investițiilor a fost citită în plenul ședinței de către vicepreședintele Ionel Epureanu. După supunerea la vot a amendamentului, patru consilieri PNL s-au abținut: Dănuț Lungu, Dorobanțu Stăvărel, Daniela Pascale și Marian Căpățînă.

Varga și Cîrligea au militat pentru dotarea Spitalului Județean cu bani de la Ministerul Sănătății!

Văzând că sunt colegi liberali care nu votează în folosul pacienților brăileni, consilierul Vasile Varga a făcut un apel către aceștia și i-a îndemnat să voteze măcar forma finală a proiectului, fiind vorba de fonduri care vin de la Ministerul Sănătății și care merg exclusiv pentru dotarea spitalului. Varga le-a cerut colegilor să nu uite faptul că brăilenii i-au trimis în consiliu pentru a le reprezenta interesele, iar politică făcută prin declarații ”scrise de alții”, ar trebui să se oprească în fața necesității dotării spitalului.

Alături de Varga a fost și liberalul Florin Cîrligea care a atras atenția asupra faptului că sunt colegi care nu votează amendamentul, dar votează proiectul final. Liberalul a recunoscut faptul că în alte ședințe s-au abținut la rectificarea bugetară însă acum, când este vorba de bani pentru dotarea spitalului, va vota pentru acest proiect.

Președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, s-a declarat mulțumit de faptul că unii colegi au înțeles că sunt rectificări bugetare în folosul brăilenilor, care țin de dotarea unor instituții, cum este Spitalul Județean în acest caz, și au ales să voteze proiectul. Președintele spune că este conștient de faptul că majoritatea voturilor, în Consiliul Județean, sunt voturi politice, care se stabilesc la nivel de grup de consilieri, însă acestea nu trebuie să fie niciodată în defavoarea brăilenilor.

Liberalii lui Popa s-au abținut! Dănuț Lungu recunoaște că este un vot de protest!

Liberalii lui Popa s-au abținut de la votul privind investițiile în Spitalul Județean. Inițial, la amendament s-a abținut și Dorobanțu Stăvărel, dar după intervenția colegilor lui, acesta și-a schimbat votul.

Cine sunt liberalii care nu au votat pentru dotarea spitalului? Un medic veterinar – Marian Căpățînă, o proaspătă mămică – Daniela Pascale, și un director numit politic pe o funcție de conducere la Electrica – Dănuț Lungu.

Încercând să justifice votul politic, consilierul județean Dănuț Lungu a făcut o declarație penibilă, spunând că s-au abținut sub formă de protest pentru că, la începutul anului, amendamentele liberalilor nu au fost luate în seamă de social-democrați. Cu alte cuvinte, Lungu recunoaște că voturile din Consiliul Județean nu au nicio treabă cu bunăstarea brăilenilor și mai degrabă cu răfuieli politice.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry