Motoare turate si curse de masini! Administratia locala ridica din umeri

Motoare turate si curse de masini! Administratia locala ridica din umeri

 

 

Joi, in cadrul sedintei Consiliului Local Municipal, Dan Paun a ridicat problema zgomotului pe care il fac autoturismele si motocicletele, pe raza municipiului, care de cele mai multe ori este produs intentionat, de catre soferii teribilisti.

„O problema cu care as vrea sa termin este cea a zgomotului ingrozitor din orasul nostru, din cauza curselor de masini si de motociclete. Deci, intr-una din nopti mi-a spus cineva care locuia in Vidin ca se auzea zgomotul de pe Calarasi. Este ingrozitor ce se intampla si trebuie sa luam masuri, pentru ca nu se mai poate”, a atras atentia consilierul ALDE, Dan Paun.

Primarul municipiului Braila, Marian Dragomir a declarat ca institutia pe care o conduce nu are atributii in a gestiona traficul rutier. Insa, edilul a precizat faptul ca in tarile civilizate, legea ii obilga pe posesorii, ale caror autoturisme depasesc un numar de decibeli, sa-si monteze aparatura necesara pentru diminuarea zgomotului.

„Primaria municipiului Braila nu are atributii de a opri, nici macar Politia Locala, mijloacele rutiere aflate in deplasare. Nu avem atributii legale. Nu avem nici atributii de constatare a zgomotului. Nu avem instalatii autorizate si nici atributii in acest sens. Exista alte institutii care au, din punctul nostru de vedere, astfel de atributii, insa si ele sunt limitate de legislatie. Discutam la sedinta cu liderii, ca in alte tari din Uniunea Europeana, cei care au anumite mijloace de transport, care depasesc un anumit numar de decibeli, in oras, sunt obligati sa monteze niste sisteme, care diminueaza zgomotul respectiv. Deci, legislatia romaneasca nu prevede acest tip de activitate, pentru ei fiind suficienta inspectia tehnica periodica(ITP-ul) si cam atat”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Aceeasi problema a fost ridicata de pensionari, in cadrul sedintei lunare a Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor varstnice. Acestia i-au atras atentia sefului IPJ asupra zgomotului produs in zona ”Curcubeu”, din Braila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry