O oază de verdeață și relaxare: Brăila va avea un parc mic, cochet, cu vegetație deosebită și arcade din lemn!

O oază de verdeață va fi amenajată în spatele Muzeului Carol I, printr-un program de revitalizare a spaţiilor publice abandonate sau degradate de mici dimensiuni.

Proiectul are o valoare de 3.735.788 euro și prevede amenajarea unui spațiu verde pe 36.380 mp. Parcul care va rezulta în urma acestui proiect va fi irigat și supravegheat video. Proiectul este finanțat prin POR, axa 4.2.

Brăilenii se vor putea plimba pe alei pietruite și se vor putea relaxa având la dispoziție mobilier urban modern: bănci, foișoare, pergole și coșuri de gunoi. Un parc mic, cochet, cu vegetație deosebită și cupole din lemn.

Vă aduceți aminte că acolo au fost niște dispute foarte mari vis-a-vis de achiziționarea acelui teren. Reprezentanții unui partid politic s-au opus în Consiliul Local, dar noi am reușit. Am primit fonduri de la Uniunea Europeană, inclusiv banii pe care i-am plătit pentru achiziția terenului respectiv”,

a declarat primarul Marian Dragomir.

Totodată se modernizează 1,322 km carosabil și trotuare pe str. Vadul Schelei, str. Mare – de la str. Vadul Schelei până la str. Împăratul Traian și strada Mercur – de la Vadul Schelei până în str. Poternei.

Licitația pentru acest proiect a fost câștigată de SC CONCIVIA SA, iar diriginte de șantier este SC Ziromet SRL Galați. În maxim trei luni constructorul intenționează să demareze lucrările, iar recepția se va face anul viitor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry