Pasi importanti in gestionarea deseurilor din judetul Braila. Anul viitor, autoritatile spera la un operator unic!

Pasi importanti in gestionarea deseurilor din judetul Braila. Anul viitor, autoritatile spera la un operator unic!

 

 

Contractul a fost semnat in februarie 2017 intre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate Contractanta, si Consiliul Judetean Braila, in calitate de Beneficiar. Valoarea totala a contractului este de 34.181.045 lei cu TVA, din care 29.628.943 lei reprezinta valoarea eligibila nerambursabila din Fondul de Coeziune si Bugetul de Stat.

Proiectul finantat din POIM 2014-2020, Fazarea Proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Braila” isi propune completarea infrastructurii existente de gestionare a deseurilor, prin realizarea unor investitii care sa conduca la dezvoltarea unui sistem de management integrat al deseurilor.

Incercam pana la toamna sa gasim o solutie pentru acele pubele, pe care toata lumea le gestioneaza. Avem trei propuneri si dupa 10 august voi merge din nou la Bucuresti astfel incat sa avem o decizie comuna cu Ministerul Fondurilor Europene pentru a transmite la Bruxelles, sa avem acea hartie asumata si de Bruxelles si de Ministerul Fondurilor Europene, astfel incat sa putem da aceste pubele populatiei. Propunerile mele sunt in felul urmator. Prima este de a preda actualilor operatori pubelele, de catre primarii, asociatie si Consiliul Judetean catre populatie, cu conditia sa micsoreze pretul la gunoi. Ceea ce, zic eu, nu cred ca vor accepta. A doua solutie, a fost de predare a acestor pubele cu mentinerea pretului, pe o perioada de timp, pana devine operational acest proiect. Adica sa avem operator unic si toate statiile de sortare functionale. Va spun ca ultima este deja in lucru, si undeva in primavara-vara anului viitor va fi functionala si vom da drumu si la caietele de sarcini pentru operatori si pentru statiile de sortare”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila.

Scopul proiectului este acela de a analiza si stabili un set de masuri care sa conduca treptat la un standard de viata ridicat al populatiei, precum si la un mediu mai putin poluat.

 

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry