Pesta porcina si in Stancuta! 139 de porci sacrificati in localitatea Polizesti!

Pesta porcina si in Stancuta! 139 de porci sacrificati in localitatea Polizesti!

 

 

In data de 10 iulie a fost confirmata prezenta virusului Pestei Porcine Africane la porcii din doua gospodarii din comuna Frecatei (situata in zona de protectie a primului focar confirmat in Insula Mare a Brailei).

A urmat Bertestii de Jos, unde au fost eutanasiati 24 de porci, iar inspectorii DSVSA au cerut ajutorul autoritatilor pentru instalarea unui filrtu rutier, cu scopul de a dezinfecta autoturismele care tranziteaza localitatea.

Astazi avem confirmarea de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor in legatura cu aparitia unui nou focar care a facut ravagii in gospodariile locuitorilor din Polizesti, comuna Stancuta.

Nu mai putin de 139 de porci au fost sacrificati, iar directia a luat masura de a monta si aici un dezinfector rutier. Mai mult, traficul a fost restrictionat in ceea ce priveste autoturismele cu un tonaj mai mare de 7,5 tone pe DJ 211A – DJ 212, tronsonul Viziru -Cuza Voda – Mihai Bravu.

Proprietarii animalelor afectate vor beneficia de despagubiri conform prevederilor HG 1214/2009, modificata si completata prin HG 484/2018.

“Ancheta epidemiologica este in desfasurare. Facem precizarea ca pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, acest virus avand, insa, impact la nivel social din punct de vedere economic”, se arata in comunicatul transmis de DSVSA Braila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry