Întrebat de problemele tehnice de la CUP Dunărea, de la lipsa capacelor de canalizare și până la montarea acestora necorespunzător pe străzile asfaltate recent, primarul a recunoscut că în spatele neregulilor s-ar fi aflat chiar directorul Ionel Pătrașcu.
”Eu am avut de nenumărate ori o contrazicere permanentă cu un angajat al CUP Dunărea pe probleme tehnice, care la un moment dat nici nu avea capacitatea intelectuală de a înțelege că repararea capacelor de canalizare sau a asfaltului din jurul capacelor de canalizare intră în sfera de atribuție a CUP Dunărea. A fost nevoie de o intervenție directă, brutală, în stilul meu, pentru a i se trasa foarte clar sarcinile(…)”, a declarat primarul Marian Dragomir.
Reacția directorului tehnic după ce un copil în vârstă de 4 ani a căzut într-o canalizare fără capac a fost taxată imediat de șefii administrației locale. Atât primarul cât și președintele Consiliului Județean au cerut demiterea acestuia.
”Era momentul ca domnul Pătrașcu să-și caute un alt drum în viață. Eu am mai avut probleme cu domnul Pătrașcu, care s-au finalizat printr-o impunere și prin forțarea dânsului în a înțelege care sunt atribuțiile CUP Dunărea. Nu am avut niciodată o relație bună cu dânsul”, spune primarul Dragomir.
Pentru a veni în ajutorul companiei și pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete, brăilenii au la dispoziție un număr de telefon 0239.692.900 sau adresa de email a societăţii dunarea@apabraila.ro, unde pot semnala canalizările fără capac.
Periodic, atât Poliția cât și Protecția Consumatorului organizează controale tematice la centrele de preluare a fierului vechi, însă cu toate acestea, hoții de capace sunt inventivi și găsesc noi metode pentru a le valorifica.
”Prin legislație se interzice celor care au societăți de preluare a deșeurilor feroase să primească capace de canalizare. Numai că și aici unii au descoperit o metodă și le sparg în piese mărunte pentru a le preda”, spune primarul Dragomir.
Mai mult, străzile asfaltate în ultimii ani beneficiază de un sistem de canalizare antifurt care nu le mai permite hoților să le sustragă pentru valorificare.