Pătrașcu nu este la prima abatere la CUP Dunărea! Primarul spune că directorul tehnic ar fi în spatele canalizărilor denivelate

Întrebat de problemele tehnice de la CUP Dunărea, de la lipsa capacelor de canalizare și până la montarea acestora necorespunzător pe străzile asfaltate recent, primarul a recunoscut că în spatele neregulilor s-ar fi aflat chiar directorul Ionel Pătrașcu.

”Eu am avut de nenumărate ori o contrazicere permanentă cu un angajat al CUP Dunărea pe probleme tehnice, care la un moment dat nici nu avea capacitatea intelectuală de a înțelege că repararea capacelor de canalizare sau a asfaltului din jurul capacelor de canalizare intră în sfera de atribuție a CUP Dunărea. A fost nevoie de o intervenție directă, brutală, în stilul meu, pentru a i se trasa foarte clar sarcinile(…)”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Reacția directorului tehnic după ce un copil în vârstă de 4 ani a căzut într-o canalizare fără capac a fost taxată imediat de șefii administrației locale. Atât primarul cât și președintele Consiliului Județean au cerut demiterea acestuia.

”Era momentul ca domnul Pătrașcu să-și caute un alt drum în viață. Eu am mai avut probleme cu domnul Pătrașcu, care s-au finalizat printr-o impunere și prin forțarea dânsului în a înțelege care sunt atribuțiile CUP Dunărea. Nu am avut niciodată o relație bună cu dânsul”, spune primarul Dragomir.

Pentru a veni în ajutorul companiei și pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete, brăilenii au la dispoziție un număr de telefon 0239.692.900 sau adresa de email a societăţii dunarea@apabraila.ro, unde pot semnala canalizările fără capac.

Periodic, atât Poliția cât și Protecția Consumatorului organizează controale tematice la centrele de preluare a fierului vechi, însă cu toate acestea, hoții de capace sunt inventivi și găsesc noi metode pentru a le valorifica.

”Prin legislație se interzice celor care au societăți de preluare a deșeurilor feroase să primească capace de canalizare. Numai că și aici unii au descoperit o metodă și le sparg în piese mărunte pentru a le preda”, spune primarul Dragomir.

Mai mult, străzile asfaltate în ultimii ani beneficiază de un sistem de canalizare antifurt care nu le mai permite hoților să le sustragă pentru valorificare.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry