Peste 2000 mp din stațiunea Lacu Sărat au fost asfaltați! Intrarea în complexul turistic s-a schimbat total!

  • În februarie 2021, Consiliul Judeţean Brăila, Consiliul Local Municipal Brăila şi Consiliul Local Chiscani şi-au desemnat reprezentanţii în Consiliului Director al Asociaţiei de Cooperare şi Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Staţiunii „Lacul Sărat”, organism înfiinţat la sfârşitul anului trecut cu scopul de a dezvolta staţiunea, recunoscută în ţară şi peste hotare pentru proprietăţile curative ale nămolului de aici

Se văd primele rezultate ale Asociației de Cooperare și Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Stațiunii Lacu Sărat. Intrarea în stațiune a căpătat un nou aspect, odată cu turnarea covorului asfaltic și schimbarea bordurilor.

Conform informațiilor oferite conducerea Asociației, până la finele anului 2022 constructorul intenționează să continue asfaltarea până în zona hotelieră, atât timp cât vremea va permite funcționarea șantierului în bune condiții.

Conform acordului cadru, societatea ”Micatis Prod” SRL are la dispoziție trei ani pentru a asfalta complet stațiunea Lacu Sărat. Contractul are o valoare de 4.488.152,80 lei fără TVA.

Cu toate astea, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a dat asigurări că asfaltarea se va face într-un timp mult mai scurt.

În ceea ce privește reabilitarea parcării, amenajarea spațiilor verzi și a unui loc de joacă pentru copii, aceste proiecte sunt programate pentru a fi demarate în 2023.

Zonă de agrement cu specific pescăresc în Lacu Sărat

Spațiul de agrement va fi amplasat între mănăstire și tabăra de copii. Parcul va cuprinde locuri de joacă cu tematică specifică, asemănător celui de pe Faleza Dunării: cu corăbii, leagăne, zonă de fitness, topogane, mese șah și de tenis de masă.

Zona de relaxare va dispune de alei pavate, mobilier stradal modern și iluminat pe timpul nopții.

Prin aceste investiții, administrația își dorește să atragă cât mai mulți turiști, dar totodată să creeze și infrastructura necesară pentru noi oportunități de afaceri în zonă.

”Pentru prima dată în ultimii ani, Stațiunea Lacu Sărat, una din cele mai importante destinații balneare din România, se află în proces de renovare. Aici este în desfășurare un proiect de 5 milioane de lei, care va schimba total aspectul zonei. Prima etapă din proiect a fost deja finalizată. 2075 mp de asfalt proaspăt turnat și 664 ml de borduri noi au fost folosite pentru reabilitarea porțiunii de carosabil și trotuar care deservește intrarea în stațiune. Speram ca vremea să țină cu noi și constructorul să poată continua lucrările. Ne dorim ca până la următorul sezon estival lucrurile să se schimbe semnificativ în stațiune!”, a declarat George Caranica, directorul Asociației de Cooperare și Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Stațiunii Lacu Sărat.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry