Peste 42 de milioane de lei, în reabilitarea Colegiului ”Murgoci”! Peste jumătate de milion de euro, în echipamente IT, pentru unitățile de învățământ din Brăila!

Administrația locală culege roadele proiectelor cu finanțare prin PNRR. Nouă unități de învățământ vor fi dotate cu echipamente IT, iar Școala Ion Creangă va beneficia de un cabinet sportiv modern.

Despre toate aceste investiții a vorbit primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

”Au fost semnate deja zece contracte în valoare de 668.000 euro, iar cele 10 contracte au următoarele destinații pentru școli. Nouă contracte sunt cu investiții în echipamente IT pentru: Grădinița 1, Grădinița 51 și școlile Mihai Eminescu, Mihai Viteazu, Nikos Kazantzakis, Radu Tudoran și Vasile Băncilă, dar și liceele Panait Cerna și Mihail Sebastian. Cel de-al zecelea contract este pentru un cabinet sportiv la Școala Ion Creangă. În momentul de față deja au început livrările, sau sunt în curs de livrare, echipamente IT pentru Grădinița 51 și școlile Mihai Eminescu, Radu Tudoran și Nikos Kazantzakis.

Consider că aceste echipamente IT, care sunt livrate pentru dotarea școlilor în această perioadă, dovedesc încă o dată parteneriatul dintre școli și Primăria municipiului Brăila, în ceea ce privește dotarea acestora”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.


Peste 42 milioane de lei în modernizarea Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”

Primăria Brăila a primit de la Compania Națională de Investiții, pe 20 mai, o adresă prin care comunica avizul favorabil pentru investiția care se ridică la peste 42 milioane de lei.

Modernizarea constă într-o reabilitare completă a imobilului care a fost construit în anii 1890. În cadrul proiectului se vor reface inclusiv instalațiile electrice și sanitare.

Cea mai bună veste vine pentru Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, ca urmare a faptului că ieri am primit o adresă de la Compania Națională de Investiții prin care ni se comunică avizul favorabil, fără observații, pentru reabilitarea colegiului.

Este un lucru extraordinar pentru acest monument istoric, una dintre cele mai reprezentative unități de învățământ de la nivel național, pot să spun. Valoarea totală a investiției este de 42.177.000 lei, la care Primăria municipiului Brăila are o contribuție de 607.000 lei. Am reușit să atragem încă o dată o finanțare extrem de importantă”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry