Primăria Brăila își exercită dreptul de preempțiune asupra sediului BCR de pe Calea Călărașilor!

Consilierii locali vor vota mâine proiectul privind exercitarea dreptului de preempțiune asupra clădirii BCR din Calea Călărașilor nr. 17 c/c str. Pensionatului.

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, va fi împuternicit pentru a desemna o comisie care să negocieze prețul de cumpărare. Apoi, proiectul se va întoarce în Consiliul Local spre aprobare. Clădirea va fi achiziționată cu bani de la bugetul local.

Clădirea a fost edificată în anii 1992-1993 și dată în funcțiune imediat după recepționarea ei. Amprenta la sol a construcției Cl este de 828 mp, iar regimul de înălțime al clădirii este S+P+3E.

”Noi am manifestat o intenție de achiziție a acestei clădiri. Urmează ca zilele următoare să convocăm o ședință de Consiliu Local, în vederea exercitării dreptului de preempțiune, pentru a cumpăra clădirea în care funcționează Banca Comercială Română. Restul depinde de votul consilierilor și de raportul de evaluare care va spune dacă suma este una corectă sau este una care trebuie ajustată, teoretic, am zice noi, în jos, sau la nivelul respectiv(…)

Când vom reveni în această clădire, pe aceea o vom pregăti pentru ca Evidența Populației să își desfășoare activitatea. Mă refer la clădirea BCR. Ați observat și dumneavoastră, are niște holuri foarte generoase, niște spații deschise așa cum spun cei din zona corporatistă: open space. Se poate asigura o transparență, o comunicare mult mai facilă cu cetățeanul și sunt spațiile mult mai generoase decât la sediul actual de la Evidența Populației, acolo unde își desfășoară activitatea în momentul de față”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Imobilul ar putea fi folosit inițial ca sediu temporar pentru Primăria Municipiului Brăila, pe perioada în care Palatul Administrativ este în proces de modernizare, mai târziu urmând a fi folosit pentru Serviciul Public Comunitar de Evidență a Populației.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry