Primarul Dragomir, către liberali: ”Inexistența gardului duce la neomologarea stadionului, iar dvs. la asta ne incitați!”

  • Primarul a atras atenția că proiectul este realizat în colaborare cu Federația Română de Fotbal care își dă acordul pentru fiecare aspect cu privire la omologarea stadionului și că nu există niciun pericol ca acesta să nu respecte normele impuse de FRF

Cel mai aprins subiect din ultime ședință a Consiliului Local Municipal a fost, din nou, gardul Stadionului Progresul. De aceasta dată, consilierul liberal Alexandru Drogeanu a prezentat niște schițe ale proiectului care, spune el, nu îndeplinesc condiții de omologare.

De cealaltă parte, primarul spune că a vorbit atât cu constructorul cât și cu reprezentanții FRF, care i-au dat asigurări că lucrările sunt în grafic și nu există niciun risc ca acest stadion să nu fie omologat.

”Stadioanele trebuie să fie dotate cu gard împrejmuitor de plasă de minim 2 metri, prevăzut cu cel puțin patru porți de acces, câte una pe fiecare latură a terenului, care se deschid spre terenul de joc, în scopul evacuării, în caz de urgență, a spectatorilor din tribune.

La stadioanele pe care se organizează jocuri din Liga a II-a și Liga a III-a este obligatorie, OBLIGATORIE, scrie în ROAF, pe care dvs. nu ați știut să-l citiți, existența gardului împrejmuitor. În concluzie, pe regulamentul dvs. inexistența acelor garduri conduce de fapt la neomologarea stadionului, iar dvs. chiar la asta ne incitați”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Dacă au văzut că nu au succes cu gardul, în fața primarului, liberalii au găsit altă chichiță a proiectului: lipsa unei piste de atletism. Și în acest caz, Dragomir le-a demonstrat liberalilor că sunt departe de a cunoaște proiectele supuse la vot în plenul Consiliului Local Municipal.

”Ați spus dvs. de pistă de atletism. N-ați fost atenți, că dvs., de la PNL, nu votați bugetul. Într-o ședință anterioară, în cadrul CLM, s-a votat ca la Liceul cu Program Sportiv să se finanțeze din banii Primăriei Municipiului Brăila aceste piste pentru atletism, în interiorul liceului. Iar în bugetul anului viitor vor fi alocați și banii deoarece acum două luni s-a votat devizul respectiv”, a declarat Dragomir.

Cât despre Stadionul de Atletism, primarul spune că administrația locală a trimis foarte multe solicitări la Minister pentru a prelua acest obiectiv, însă nici până la această oră nu au primit niciun răspuns.

”De câte ori venea câte un ministru prin Brăila vă pozați la Stadionul de Atletism. Primăria a trimis patru adrese de preluare a acestui stadion. Răspunsurile nu au venit înapoi. Am făcut hotărâri în Consiliul Local să-l preluăm, răspunsurile de la Minister nu au venit. Dar nici ministerul nu a făcut nimic. Care este opinia față de acest stadion? Vă interesează să-l păstrați la ministerele PNL, sau îl donați ca să intrați în Consiliul Local apoi și să spuneți că mai este o liniuță, că mai este o dunguliță. Așa fac cei care lucrează, sunt permanent urmăriți de cârcotașii de pe margine. Nu ne-ar părea rău că ne urmăriți, dar măcar să aveți dreptate(…)”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, în plenul Consiliului Local Municipal.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry