Primarul Dragomir, despre vaccinarea anti-COVID: ”Este necesar să oprim aceste psihoze, să mai terminăm cu epidemiile și cu restricțiile”

În cadrul Colegiului Prefectural, care a avut loc astăzi, a fost prezentată o scurtă informare a Direcției de Sănătate Publică Brăila. Directorul instituției, Gabriel Ciochină, a transmis faptul că la nivelul județului Brăila a ajuns o nouă tranșă de vaccin Moderna, anti-COVID, care se poate administra în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

Primarul municipiului, Marian Dragomir, a reacționat categoric la aceste informații și a cerut conducerii DSP Brăila să evite propagarea unei noi psihoze în rândul populației. Edilul a făcut aluzie și la numărul uriaș de doze de vaccin comandate în pandemie, aspect vizat și de un dosar al DNA, în care fostul premier PNL Florin Cîțu și Vlad Voiculescu, fostul ministru USR al Sănătății, sunt urmăriți penal.

”Constat că, după ce am terminat cu epidemia de Covid, au început cu prezentarea epidemiilor de rujeolă și a stării de alertă pentru gripă, iar acum ne informați că au mai ajuns alte vaccinuri pentru Covid, de la Moderna, și le recomandați oamenilor să se vaccineze. Nu vreau să comentez foarte mult dar mi se pare că nu este cazul să generăm o altă psihoză în populație, sau să se caute o metodă de justificare a costurilor exorbitante, pentru că acest vaccin nu este gratuit, este plătit din banii noștri, ai tuturor, ca să mai justifice, că în loc să arunce milioane de doze la gunoi, mai invitați încă o dată, acum, în 2024, oamenii să se vaccineze de Covid.

Nu știu cum să vă spun dar aș considera că este necesar să oprim aceste psihoze, să ne vedem de viața noastră, de tot ceea ce este frumos, să mai terminăm cu epidemiile și cu restricțiile. Repet, nu este niciun atac la conducerea Direcției de Sănătate Publică”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Primarul municipiului Brăila a susținut, încă din pandemie, eliminarea restricțiilor, a măștilor de protecție și, deși nu s-a exprimat public, a fost unul din politicienii brăileni care nu s-a vaccinat anti-COVID.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry