Scandal în CLM pe gardul Stadionului Progresul! Liberalii se cred mai presus de FRF! Dragomir: ”Consilierii care au astfel de situații, pentru a nu cădea în penibil, să ne contacteze, să se documenteze!”

Chiar dacă lucrările sunt în plină desfășurare la Stadionul Progresul, consilierii locali ai PNL nu au așteptat rezultatul final și au început să arate cu degetul spre investiție. De această dată este vorba despre un gard amplasat la 3 metri de teren care împrejmuiește spațiul adiacent zonei de joc.

Consilierul liberal Alexandru Drogeanu susține că ”orice comisie a LPF și FRF care va veni, nu vă va omologa terenul. Să vă spun de ce: în primul rând, integritatea corporală a jucătorilor. În urma unui contact a doi jucători se poate lovi unul dintre ei de bordură, de gard, deci nu este garantată integritatea corporală a jucătorilor”.

Drogeanu a semnalat și faptul că băncile de rezervă ale jucătorilor unde vor fi amplasate în acești 3 metri iar spațiul de încălzire al jucătorilor este prea mic.

Discuția a degenerat în momentul în care consilierul liberal a spus că prezintă aceste lucruri în ședința CLM pentru că vrea ”să le deschidă mintea” celor care nu se pricep. Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, i-a cerut președintelui de ședință, liberalul Constantin Sîrbu, să-și facă treaba la prezidiu și să dea cuvântul pe rând consilierilor.

Primarul a atras atenția că proiectul este realizat în colaborare cu Federația Română de Fotbal care își dă acordul pentru fiecare aspect cu privire la omologarea stadionului și că nu există niciun pericol ca acesta să nu respecte normele impuse de FRF.

La discuție a intervenit și viceprimarul Alexandru Jantea care l-a propus pe Drogeanu pentru funcția de președinte al FRF, dacă tot este atât de ”priceput”.

”Acest proiect este făcut împreună cu FRF. Domnul Răzvan Burleanu a fost inclusiv pe șantier. În momentul de față, noi suntem într-un proces de construcție, nu s-a finalizat, iar lucrarea este predată în momentul de față constructorului(…) În momentul de față noi discutăm despre un proiect în derulare. Nu avem proiectul final ca să începem să-i găsim carențe. Sigur, probabil că acum s-ar putea să fie un șoc pentru dumneavoastră, dar vedeți că o să pice frunzele din pom, vine toamna. S-ar putea să pice și pe teren, cu siguranță integritatea corporală a jucătorilor este pusă în pericol dacă alunecă pe o frunză, dar noi suntem în șantier și terenul respectiv nu este dat în folosință. Orice comentarii privind integritatea acestui teren se pot face în momentul în care proiectul se finalizează. Repet, proiectul este realizat în parteneriat cu FRF-ul. Dacă nici FRF-ul nu știe sau nu are legătură cu fotbalul, atunci eu îl propun pe domnul consilier președinte la FRF”,

a declarat viceprimarul Alexandru Jantea.
În urma acestei ședințe, administrația locală a cerut încă o dată FRF-ului să se pronunțe asupra problemelor semnalate

În ciuda explicațiilor primite, liberalul a continuat să susțină faptul că stadionul nu va fi omologat.

”Vă rog eu frumos, opriți gardul ăla! Oricum îl dărâmați, vă garantez eu! Nicio comisie de omologare nu o să omologheze terenul de joc!”.

După ședință, administrația locală a cerut un punct de vedere FRF-ului, pe acest subiect.

”Afirmațiile domnului consilier Drogeanu nu se confirmă. Am discutat la Asociația Județeană de Fotbal, la FRF, am discutat și cu constructorul și acesta mi-a confirmat faptul că lucrarea a fost monitorizată de FRF. Din păcate, am asistat astăzi în CLM doar la un exercițiu de imagine politică și am rugămintea sau recomandarea ca de acum înainte, consilierii care au astfel de situații, pentru a nu cădea în penibil, să ne contacteze, să se documenteze”,

a transmis primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Aceleași explicații le-a oferit și președintele Asociației Județene de Fotbal, Laurențiu Vărgatu.

Dacă acel gard se află la o distanță de trei metri de suprafața de joc, legea spune că poate fi omologat. Acel gard respectă reglementările legale din domeniu”, a transmis Vărgatu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry