Scandal in Consiliul Local! A fost nevoie de interventia primarului pentru a calma spiritele

Scandal in Consiliul Local! A fost nevoie de interventia primarului pentru a calma spiritele

 

 

Calea Galati ridica tensiunea, nu numai in randul soferilor. Consilierii locali s-au intretinut astazi, in cadrul sedintei, intr-un schimb de replici care au degenerat, fiind nevoie de interventia primarului pentru a calma spiritele.

Discutiile in contradictoriu au pornit de la faptul ca, liberalii au cerut lamuriri cu privire la diferenta de sume alocata pentru reabilitarea strazii Calea Galati, acestia venind cu propunerea ca proiectul sa fie amanat pentru o data ulterioara, astfel incat toti consilierii sa fie lamuriti asupra proiectelor pe care le voteaza.

“Proiectul asta este perfect, nici nu mai trebuia bagat pe ordinea de zi, fiind elaborat de domnul prim-viceprimar Jantea. Dar, totusi va rog domnule prim-viceprimar sa ne puneti si noua la dispozitie fostul deviz, ca sa putem sa facem si noi o comparatie. Sa vedem si noi de ce intervin aceste valori de doua milioane si, diferenta si poate ne vom hotara sa fim de acord cu dumneavoastra. Domnule, eu am vazut multi viceprimari, dar niciunul atat de impertinent ca dumneavoastra, aveti bunul simt sa respectati ceilalti consilieri”, a motivat retinerile pe care le au liberalii, consilierul PNL, Petrica Popa.

Au urmat un schimb de replici, in care consilierii opozitiei au acuzat faptul ca se incearca trecerea acestui proiect, fara a fi analizat in detaliu.

 

 

“Preturile sunt egale cu ce am avut aprobat prin PNDL I, prima data. Diferenta de bani apare doar pentru ca s-a surpat soseaua. Eu zic ca este evident, pentru toata lumea(…) Raportat la ceea ce ati spus dumneavoastra, ca va fi finalizat in aprilie 2020, inainte de alegeri, va inselati! Aveti cunostinta de care este durata de eligibilitate a finantarii pe PNDL I?”, a incercat sa lamureasca situatia costurilor, viceprimarul Alexandru Jantea.

“Pai cand se incepe lucrarea ca deja anul asta este pierdut?”, a intrebat Bogdan Botea, consilier PND.

“Anul asta este pierdut, anul viitor va fi si ala pierdut, vom incepe in 3020 si vom termina in 1985”, a raspuns Jantea, instigand la discutii intre consilieri.

 

 

In final, proiectul a trecut cu amendamentul consilierului PSD Sorin Bosneag, care a cerut ca lucrarile de executie sa nu depaseasca 7 luni.

“Inainte de a trece la vot, sunt convins ca vom depasi orice stare conflictuala din acest consiliu, orice orgoliu, punand pe primul plan, interesul municipiului Braila de a finaliza aceasta problema cu strada Calea Galati, cu un constructor neserios. Dar, dincolo de interesul municipiului trebuie sa privim starea in care arata aceasta strada, ce trebuie sa facem si cel mai important lucru, interesul tuturor locuitorilor acelui cartier, care nu trebuie niciodata sa se blocheze in discutii in contradictoriu”, a intervenit Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry