Șoseaua Baldovinești, pe ultima sută de metri! Valoarea totală a proiectului este de 64.914.470 lei!

Este vorba despre un contract pe fonduri europene, contract de execuție semnat după licitația în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Se vor moderniza strada, trotuarele, spațiile verzi, se va înlocui linia de tramvai cu bandă dedicată pentru autobuze electrice – condiție obligatorie în ghidul de finanțare europeană.  

Proiectul are ca obiectiv reducerea emisiilor de carbon provenite din transportul rutier motorizat. Astfel, vor fi realizate benzi dedicate transportului public de călători – autobuze electrice, vor fi modernizate trotuarele, pe porțiunea cuprinsă între Bulevardul Dorobanților și bucla de întoarcere a tramvaiului.

”Mai este foarte puțin de lucru acolo, pe tronsonul de la pod până la Dorobanți a început deja să se monteze bordura. Urmează ca atunci când vremea va permite și vor finaliza compactarea, într-un timp destul de scurt, să înceapă asfaltarea și acestui tronson. Au întârziat din cauza faptului că, atunci când s-au făcut săpăturile, au descoperit conducte de canalizare și gaze, de la blocurile din zona respectivă, realizate în anii 1960-1970, care nu figurau în niciun fel de schiță și în niciun fel de plan. La fel cum a fost și la Calea Galați. A fost nevoie să se vadă de unde vin țevile respective, unde se îndreaptă și care este sensul de curgere, să se facă reproiectare, lucru care nu a putut fi imputat nici proiectantului și nici constructorului, pentru că cei care au făcut conductele acelea, prin anii ’70, astăzi nu mai sunt printre noi.

În urmă cu două săptămâni s-a terminat și extinderea rețelei de gaze, iar acum urmează efectiv finalizarea compactării și asfaltării, în zona respectivă”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

O veste bună este că, pe carosabil, delimitarea traseului mijloacelor de transport în comun se va face cu bandă rezonatoare.

Proiectul cuprinde realizarea unor stații de călători moderne, achiziționarea unui număr de 6 autobuze electrice, 6 stații de încărcare lentă și una rapidă, asigurarea condițiilor necesare realizării unui e-tiketing, amenajarea spațiilor verzi.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry