Șoseaua Baldovinești va fi gata peste un an de zile! Primarul s-a declarat mulțumit de felul în care au decurs lucrările la Rm. Sărat!

  • Tot în acest proiect a fost prevăzută și reabilitarea rețelelor de apă-canal, aflate în zona de intervenții

În ultima conferință de presă, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a vorbit despre lucrările care s-au finalizat la Șoseaua Rm. Sărat, dar și despre cele începute la Șoseaua Baldovinești.

Conform informațiilor transmise, la Baldovinești lucrările se vor desfășura pe o perioadă de 12 luni și includ podul de la Apollo.

Este vorba despre un contract pe fonduri europene, contract de execuție semnat după licitația în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Se vor moderniza strada, trotuarele, spațiile verzi, se va înlocui linia de tramvai cu bandă dedicată pentru autobuze electrice – condiție obligatorie în ghidul de finanțare europeană.   

Proiectul are ca obiectiv reducerea emisiilor de carbon provenite din transportul rutier motorizat. Astfel, vor fi realizate benzi dedicate transportului public de călători – autobuze electrice, vor fi modernizate trotuarele, pe porțiunea cuprinsă între Bulevardul Dorobanților și bucla de întoarcere a tramvaiului.

Proiectul cuprinde realizarea unor stații de călători moderne, achiziționarea unui număr de 6 autobuze electrice, 6 stații de încărcare lentă și una rapidă, asigurarea condițiilor necesare realizării unui e-tiketing, amenajarea spațiilor verzi.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry