Un primar din județul Brăila a găsit soluția pentru apă! Ionel Meiroșu: ”Cotă de 150 l/membru de fam/zi. Ce depășește această normă(sau alta), să fie tarifat suplimentar”

CUP Dunărea a înaintat o adresă către ADI Dunărea prin care solicita aprobarea unui program de furnizare a apei potabile în aproape toate comunele din județul Brăila. Compania a motivat această decizie prin faptul că seceta i-a determinat pe cetățeni să utilizeze apa potabilă la udat grădinile, sau alte activități casnice, provocând astfel un debit redus pe rețelele de distribuție.

Președintele Consiliului Județean a reacționat ferm la adresa înaintată de CUP Dunărea și a impus respectarea contractului pe care Compania îi are cu fiecare utilizator în parte, fie că este din municipiu sau județ.

Între timp, primarii din județul Brăila caută soluții pentru ca toate gospodăriile să aibă apă.

”Dragi prieteni, și mă adresez în mod special locuitorilor comunei Surdila Greci, azi am solicitat, alături de colegii de la Surdila Găiseanca și Mircea Vodă, clarificări pt distribuirea cu restricții a apei potabile în zona noastră.

Deși, pe explicațiile date de angajații din teritoriu ai Companiei de Utilități Publice (operatorul care furnizează apa), înțeleg că problema se datorează consumului ridicat de apă în această perioadă și ei nu fac fața, prin pomparea apei de la Ianca, să incarce bazinele noastre, ce nu înțeleg însă, este de ce specialiștii nu au prevăzut și nu au luat măsuri până acum.

La fel înțeleg că se sugerează să stăm de vorbă cu cetățenii și să le cerem să folosească apa doar pt uz personal – probabil că asta va fi “soluția tehnică” pe care ne-o vor propune, iar până atunci, o parte dintre noi, până se va reduce consumul de apă sau până la prima ploaie, va trebui să stăm de la ora 10 la ora 18 (iar noaptea la fel), fără strop de apă, în condiții de temperaturi de 40 de grade. Îmbietor, nu!?

In prima ședință ADI, și sper să o determinăm cât mai repede, o să fac următoarea propunere: Cotă de 150 l/membru de fam/zi. Ce depășește această normă(sau alta), să fie tarifat suplimentar. În acest fel cetățeanul se autocontrolează, iar dacă-i convine să irige cu apă potabilă, atunci să plătească prețul.

Este, după părerea mea, cea mai echitabilă măsură, însă operatorul are obligația să asigure apa la discreție”, spune primarul comunei Surdila Greci, Ionel Meiroșu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry