Vești bune! Au fost cuprinse, în bugetul anului viitor, fondurile pentru studiul de fezabilitate al aeroportul Galați-Brăila!

Brăila și Galați vor primi 15 milioane de lei de la bugetul de stat pentru pentru realizarea studiului de fezabilitate al aeroportului.

La începutul lunii decembrie a fost încheiată procedura de licitație pentru Planul de investiții/Master Plan și Studiul de Fezabilitate(SF), necesare pentru obiectivul de investiție “Realizarea Aeroportului Internațional Galați-Brăila”, precum și pentru pregătirea studiilor asociate fazei de proiectare SF.

Amendamentul la Legea bugetului a fost susținut de toți parlamentarii PSD: Ion Rotaru, Mircea Florin, Nicu Niță și George Paladi.

”Este o veste extraordinar de bună pentru regiunea noastră, care dă încredere brăilenilor și gălățenilor că aeroportul se va realiza. Practic, facem un nou pas înainte, iar faptul că vom primi fonduri de la bugetul de stat pentru studiile necesare arată că proiectul aeroportului este unul serios, bine structurat, care iată că are sprijinul autorităților de la București și care este pe lista de investiții majore.

Și mai arată ceva – seriozitatea și implicarea deosebită a celor două comunități pentru ca, după zeci de ani de așteptare, acest vis al brăilenilor și gălățenilor să devină realitate. Astfel, alături de colegii de la Consiliul Județean Galați lucrăm intens, pas cu pas, pentru realizarea acestei investiții, care a devenit o prioritate pentru cele două comunități. Mulțumim în mod deosebit parlamentarilor social-democrați din Brăila și Galați care au susținut acest amendament la legea bugetului”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

De asemenea, vor fi efectuate studii topografice, studii arheologice, studii  geotehnice, studii hidrogeologice, studii de mediu, studii obstacolare și hidrologice.

Ca acest proiect să devină realitate, Consiliul Județean Brăila lucrează împreună cu Consiliul Județean Galați, în urma parteneriatului asumat în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est și Sud

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry