Video: Cati politisti locali asigura ordinea publica in Braila? PND a propus suplimentarea lor

Video: Cati politisti locali asigura ordinea publica in Braila? PND a propus suplimentarea lor

 

 

Spatamana trecuta, in cadrul sedintei de Consiliu Local, consilierul PND Bogdan Botea a atras atentia asupra numarului redus de politisti locali, care sunt desemnati pentru a asigura ordinea publica, in municipiul Braila.

“Daca ma uit pe organigrama Politiei Locale, vad ca toata ordinea publica din Braila sta in 22 de persoane. La fiecare eveniment care are loc in Braila, in fiecare locatie, unde se aduna oamenii, parcuri, evenimente s.a.m.d, mai mult de doi politisti locali nu sunt.(…) Eu va propun astazi sa retragem acest proiect si sa-l discutam in comisia de ordine publica”, a declarat consilierul PND, Bogdan Botea.

In replica, Georgica Tanase a tinut sa-i atraga atentia consilierului asupra faptului ca Politia Locala a fost mereu prezenta in cadrul evenimentelor locale, iar efectivele cu care au participat, au fost de ordinul zecilor, conform unui plan integrat de ordine publica, realizat in colaborare cu Inspectoratul Judetean de Politie si Inspectoratul Judetean de Jandarmerie.

 

 

“Eu nu cred ca in Gradina Publica, sau in Parcul Monument nu ati vazut politisti locali. Ei acopera, pe langa zonele de agrement, circulatia rutiera, ii vedeti mereu dimineata cand fluidizeaza traficul si mai sunt si grupele de sectoare, care rezolva petitiile cetatenilor, care nu sunt putine. Deci ca efectiv, putem vorbi de 100 de politisti locali. Iar la evenimete nu sunt numai doi, domnule consilier Botea, cu tot respectul, sunt cel putin 20, in functie de amploarea evenimentului, artistic, cultural, sau sportiv. Noi suntem intr-un sistem integrat si cu Politia Municipiului, si cu Jandarmeria si impreuna asiguram ordinea publica”, a declarat Georgica Tanase, seful Politiei Locale din Braila.

In cadrul sedintei, ordinea de zi a cuprins si proiectul privind “Modificarea organigramei, a statutului de functii si a regulamentului de organizare si functionare, a Politiei Locale Braila”. Primarul municipiului a venit cu propunerea ca proiectul sa fie votat in forma initiala, urmand ca in sedintele viitoare, sa se aiba in vedere suplimentarea numarului de politisti, acolo unde este cazul.

 

 

“Eu va propun sa votam acest proiect de hoatarare, pentru ca este in interesul nostru, al tuturor si daca doriti sa discutam despre numarul de politisti locali, care asigura ordinea publica, sa o facem intr-un cadru organizat si sa venim cu un nou proiect de hotarare. Dar atentie, Politia Locala are un numar de angajati, raportat la populatia municipiului Braila. Nu vor putea sa angajeze mai mult decat prevede legislatia. In plus, atunci cand vom avea mai multi la ordinea publica, probabil ca vom avea mai putini la circulatie, sau in alta parte. Atunci, sa stabilim de comun acord, sa discutam pe comisii acest lucru, astfel incat, sa vedem unde suplimentam si de unde taiem”, a declarat primarul municipiului Braila, Marian Dragomir.

In final, proiectul a trecut cu 25 de voturi pentru si o abtinere.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry