VIDEO: Copacii din Brăila vor fi monitorizați cu aparatură modernă! Investiție de 120.000 lei la SEROPLANT

Copacii din Brăila vor fi monitorizați cu un aparat special care va oferi date despre starea de sănătate a trunchiului dar și a rădăcinii. Prin intermediul undelor electrice și sonore se va vedea dacă există putregai în interiorul copacilor, mărimea acestuia și cât de scorburoși sunt arborii monitorizați.

Argus electronic GMBH dezvoltă echipamente de ultimă generație, fiind capabile de o diagnoză precisă a sănătății arborilor, indiferent de specie, furnizând informații extrem de importante pentru determinarea riscului de prăbușire al arborilor. Analiza stării de sănătate cât și măsurarea pereților reziduali ai arborilor, cu risc de degradare și prăbușire, poate fi efectuată cu echipamentele PiCUS Tomograf Sonic și PiCUS TreeTronic Tomograf Electric.

Aparatul va fi folosit și atunci când cetățenii vor solicita tăierea unui arbore, dar și atunci când aceștia se împotrivesc la tăierea unui copac, care aparent este sănătos. 

Primăria municipiului Brăila a achiziționat prin SEROPLANT un astfel de aparat pentru testarea copacilor. Investiția a costat 120.000 de lei, iar șase angajați au fost instruiți pentru a efectua expertize asupra arborilor, cu acest dispozitiv.

Aparatul prin care e verificat interiorul arborilor funcționează în mod asemănător cu un tomograf. În scoarța copacilor sunt bătute mai multe cuie magnetice, prin care aparatul transmite undele electrice și primește informații despre sănătatea tulpinii.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry