VIDEO: Vești triste cu privire la DEx Brăila – Galați! Asociația Pro Infrastructură: ”Deja este extrem de dificil!”

Între municipiile Brăila și Galați se construiește în prezent un drum expres de circa 11 km care se va conecta în apropiere de viitorul pod peste Dunăre.

Asociația Pro Infrastructură trage un semnal de alarmă cu privire la exproprierile care trebuiau făcute până la acest moment.

”Cu toată mobilizarea excelentă a celor de la UMB, deja este extrem de dificil ca obiectivul să fie gata în decembrie 2023. De ce? Pentru că statul… stă. Ministerul trebuie să facă exproprieri suplimentare aferente mutării rețelelor electrice care tronează în mijlocul drumului, iar procedurile de mediu (pădurile din zona Siretului) sunt departe de a fi rezolvate.

Este simplu: puneți minim 18 luni de execuție din momentul în care autoritățile finalizează birocrația și eliberează terenul constructorului în sectorul neautorizat (roșu pe harta noastră) dinspre Galați, acolo unde trebuie făcută o structură-mamut mai lungă de 1,6 km care include viaducte peste complexul feroviar și digul de protecție, dar mai ales un pod hobanat peste Râul Siret cu o deschidere centrală de 130 de metri și două secundare de câte 80 m”, a transmis Asociația Pro Infrastructură.

Drumul expres este construit de companiile din grupul UMB pentru circa 372 de milioane de lei. Termenul de execuție este de 24 de luni, adică ar trebui să fie gata în toamna lui 2023. Proiectul drumului expres de la Brăila la Galați pornește din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre. Noul DX are 11 km, 3 poduri, 2 viaducte și un pasaj, fiind prevăzute 2 benzi pe fiecare sens de circulație.

Lucrările demarate de constructor însă s-au oprit în apropiere de pădurea și zona luncii Siretului, spre Galați, acolo unde probleme birocratice țin constructorul în loc, după cum avertiza încă din martie Asociația Pro Infrastructură.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry