Zece tramvaie noi, până la sfârșitul anului! Primăria Brăila va cumpăra încă două tramvaie de la Astra Vagoane Călători!

Tramvaiele cu numele de ”Ana Aslan” și ”Maria Filotti” sunt deja puse în circulație și deservesc traseului Bariera Călărașilor, pe B-dul Dorobanților, cu întoarcere la Cimitirul Sf. Maria și retur.

Contractul de furnizare de tramvaie noi de capacitate medie are finanţare prin PNRR, bugetul local și din alte surse atrase/fonduri nerambursabile. Obiectul achiziţiei l-a constituit achiziţionarea a șase tramvaie noi de capacitate medie a căror valoare estimată este de 48.000.000 lei fără TVA. Primăria municipiului Brăila a reușit să semneze pentru încă două tramvaie, pe lângă cele 6, care erau incluse în proiect și cele 2 care sunt puse în circulație.

”Un lucru inedit este că am primit o invitație la minister pentru a semna un contract pentru încă două tramvaie noi. Știți că am semnat prima dată pentru 6 tramvaie, iar acum pentru încă două tramvaie noi. Două sunt în circulație, șase semnate și încă două, cele semnate acum, de curând.

Din cele 8 tramvaie noi, trei sunt deja în lucru, sunt într-un stadiu avansat iar livrarea primului tramvai va fi făcută în luna iunie”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Tramvaiele sunt echipate cu următoarele sisteme/echipamente/instalații:
  • sistem informatic integrat de gestiune și diagnosticare electronică – (SIGDE) – care afișează starea de avarie și starea de bună funcționare pentru cele mai importante sisteme și agregate.
  • computer de bord integrat cu sistemul informatic de gestiune și diagnosticare electronică al tramvaiului
  • computer de gestiune management trafic (CGMT), cu funcții GPS, echipament Wi-Fi și comunicare online.
  • echipamente de transfer de date, antene GPS/GSM/GPRS/3G/4G/Wi-Fi, pentru comunicarea cu serverul central și stațiile de descărcare a datelor de exploatare și funcționare a tramvaielor
  • sistem de numărare a călătorilor
  • sistem automat de taxare – echipamente de ticketing
  • sistem de informare a călătorilor atât la interior cât și la exterior – indicatoare de traseu, ecrane LED care asigură afișarea rutei/stațiilor, unitate audio pentru anunțuri vocale, etc.
  • sistem de comunicare audio (prin voce) cu dispeceratele, prin folosire a unui microfon pe canal GSM;
  • sistem de supraveghere video la interior și la exterior format dintr-un număr de 10 camere digitale color, cu înregistrare audio, de înaltă rezoluție, tip dom, cu carcasă antivandalism
  • sistem de climalizare  – încălzire, ventilație și aer condiționat –  format din 2 unități HVAC, una pentru compartimentul călătorilor și una care deserveste exclusiv cabina vatmanului

Tramvaiele sunt de tip unidirecțional, cu posibilitatea de manevră în direcție opusă din postul de conducere secundar aflat în partea din spate a tramvaiului,  compus din 2 module, unite între ele prin articulații și burduf etanș, care asigură o legătură elastică între cele 2 caroserii și sunt propulsate prin intermediul a 2 boghiuri motoare, câte unul sub fiecare modul. Tramvaiele sunt produse și omologate în România, având un concept modular atât la nivel de carcasă, cât și la nivel de boghiu.

Durata de viață a tramvaielor este de 30 de ani (8 ani fără reparații generale), timp în care, pe baza măsurilor luate împotriva coroziunii, cu ocazia lucrărilor de reparații generale, nu va fi necesară demontarea amenajărilor interioare. Durata normală de funcționare a tramvaiului este de 17 ani.

Capacitate de transport totală este de 129 de locuri, calculate la o încărcare de 6 persoane/m2 (sau 0,167m2/calator in picioare) din care 40 pe scaune fixe, din care 29 sunt accesibile din low floor, plus vatmanul.

Tramvaiul este proiectat și realizat pentru o viteză maximă de 70 km/h, reglabilă, limitată electronic la 50 km/h și este alimentat din rețeaua de 750/600 Vee, cu electronica de putere și comandă cu microprocesor, cu recuperare de energie la frânare și ecartament 1.435 mm, complet climatizat, cu boghiuri așezate în centrul de greutate al fiecărui modul(vagon).

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry