Carburant pentru agricultură mai ieftin cu 25%! Deputatul, Nicu Niță: ”PSD sprijină real fermierii şi orice categorie aflată în nevoie!”

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern au fost incluse noi acte normative care completează, astfel, lista soluţiilor convenite, în urma negocierilor cu protestatarii, de către premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Printre noile măsuri adoptate de social-democrații din executiv, se numără:

  • Sprijin de 100€/ha pentru fermierii din sectorul vegetal și echivalarea permisului categoria B cu Tr.1.;
  • Sprijin de 100€/animal, pentru crescătorii de vite de carne şi bivolițe;
  • Sprijin de 100€/UVM crescătorii de porci și păsări.

”Sprijinul este necesar pentru compensarea pierderilor înregistrate de fermieri din cauza creșterii preţurilor la furaje, combustibili, utilități și forța de muncă, în contextul războiului din Ucraina. Totodată, a fost adoptată OUG care le permite fermierilor amânarea plății ratelor la contractele de credit, având în vedere dificultățile pe care le au din cauza secetei pedologice”, a transmis deputatul PSD, Nicu Niță.

De asemenea, fermierii primesc subvenție la motorină folosită în anul 2024 la valoarea maxim posibilă, respectiv 2 lei/litru. Acest lucru înseamnă carburant pentru agricultură mai ieftin cu 25% față de cât costă la pompă.

”Mă bucur să văd că vocile fermierilor au prins contur şi nevoile lor şi-au găsit soluțiile. Vreau să îi asigur în continuare de întreaga mea disponibilitate la dialog şi soluții, pe toți cei ce întâmpină câte o problemă, toți fermierii şi agricultorii au deschisă uşa cabinetului meu pentru găsirea unei rezolvări. Partidul Social Democrat – continuă să facă, nu doar să spună! Partidul Social Democrat – sprijină real fermierii şi orice categorie aflată în nevoie!”, a declarat deputatul PSD, Nicu Niță.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry