Deputatul Nicu Niță: ”PSD se ține de cuvânt și va continua să investească masiv în companiile românești si va susține producătorii locali”

IMM Invest România, AGRO IMM Invest, IMM Prod, GARANT Construct, INNOVATION şi RURAL Invest este bazat pe Cadrul temporar de criză pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei ca urmare a agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

”În ședința de săptămâna trecută a Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare a Camerei Deputaților pe care o prezidez, am votat alături de colegii parlamentari PSD un Raport de adoptare a proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.99/2022 privind aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus și a componentelor acesteia – IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION și RURAL INVEST.

Mediul de afaceri va beneficia de un plafon total al garanțiilor de 7,5 miliarde de lei și de un buget al granturilor de maxim 900,68 milioane lei”, a declarat deputatul PSD, Nicu Niță.

Instituirea Programului IMM Invest Plus facilitează accesul la finanţare al firmelor, în vederea realizării proiectelor de investiţii şi a continuării activităţii companiilor. Programul prevede acordarea, sub forma unei scheme de ajutor de stat, a unor granturi și garanții care vor acoperi o parte din costurile de finanţare a companiilor.

Contractele de finanţare se vor acorda după decizia de autorizare a Comisiei Europene.

”Partidul Social Democrat a intrat la guvernare ca să ajute românii și firmele românești să depășească cea mai grea criză economică și socială din ultimii 20 de ani, iar aceste măsuri de sprijin care se regăsesc în programul de guvernare asumat de PSD, încep să se concretizeze. Partidul Social Democrat se ține de cuvânt și va continua să investească masiv în companiile românești si va susține producătorii locali!”, a transmis deputatul PSD, Nicu Niță.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry