Deputatul PSD, Nicu Niță: ”Banii pentru legumele cultivate în spații protejate în perioada 2023-2024 vor intra în conturile fermierilor”

Legumicultorii înscriși pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru susținerea producției de legume în spații protejate în perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniți în această săptămână.

”Legumicultorii au un motiv de bucurie în această săptămână, deoarece încep să primească mult așteptatul ajutor de minimis pentru susținerea producției de legume în spații protejate în perioada de extrasezon.

Cu angajamentul Ministerului Agriculturii de a sprijini legumicultorii pe tot parcursul anului și de a efectua plățile la timp, aceștia pot fi siguri că vor avea resursele necesare pentru a-și dezvolta afacerile în continuare.

Este un exemplu pozitiv al colaborării dintre sectorul agricol și autorități pentru susținerea unei componente vitale a economiei naționale”, a transmis deputatul PSD, Nicu Niță.

MADR, prin direcțiile agricole județene, a început deja efectuarea plăților în cadrul Programului pentru legume cultivate în spaţii protejate, astfel că, până la această dată a fost plătită suma de 76,18 milioane de lei pentru aproximativ 15.395 de beneficiari ai programului. Plățile vor continua în această săptămână, astfel încât toți cei 19.076 de fermieri eligibili din toate județele țării să încaseze sprijinul financiar.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry