Deputatul PSD, Nicu Niță: ”Din 15 martie se pot depune cererile de finanțare pentru modernizarea infrastructurii de irigații”

Fermierii și organizațiile agricole, începând cu data de 15 martie 2024, ora 09:00, pot depune cererile de finanțare pentru modernizarea infrastructurii de irigații prin intermediul paginii oficiale de internet www.afir.ro.

Anunțul a fost făcut de către deputatul PSD, Nicu Niță.

Această finanțare este disponibilă în cadrul intervenției DR-25 din Planul Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027.

Sunt alocați 400.000.000 de euro pentru această sesiune, iar beneficiarii eligibili sunt Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații conform legislației în vigoare.

Nu ratați șansa de a obține o finanțare de până la 1.500.000 de euro pentru modernizarea sistemelor de irigații prin intermediul DR-25, cu sprijin public de 100% nerambursabil!

Accesați www.afir.ro pentru detalii și depunere online. Consultați Ghidul solicitantului și anexele aferente DR-25 în secțiunea Finanțare. Nu pierdeți oportunitatea de a vă îmbunătăți infrastructura agricolă!”, a transmis deputatul PSD.

Beneficiarii eligibili pentru fondurile alocate prin DR-25 sunt Organizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI), înfiinţate în conformitate cu legislaţia în vigoare. Valoarea maximă a finanţării care se poate obţine pentru modernizarea sistemelor de irigaţii este de 1,5 milioane de euro/beneficiar, iar sprijinul public este de 100% nerambursabil raportat la costurile eligibile.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry