Deputatul PSD Nicu Niță: ”Sprijin financiar pentru crescătorii din sectoarele suin și agricol!”

Comunicat de presă

Ministerul Agriculturii condus de ministrul PSD Petre Daea a anunțat începerea efectuării plăților pentru ajutorul excepțional acordat producătorilor agricoli, crescători de animale din sectoarele suin şi avicol.

”Valoarea totală acordată pentru fiecare beneficiar din sectorul suin s-a calculat în funcție de capacitatea de producţie în condiții minime de bunăstare deţinută, echivalent UVM, până la concurenţa plafonului echivalent în lei a 150.000 euro.

Pentru fiecare beneficiar din sectorul avicol valoarea totală s-a calculat în funcție de capacitatea de producţie în condiții minime de bunăstare deţinută, echivalent UVM, până la concurenţa plafonului echivalent în lei a 100.000 euro.

Acest sprijin excepțional reprezintă o măsură care să aducă pe piața românească națională și implicit pe mesele românilor mai multă carne de porc și pasăre din producția autohtonă și astfel să se reducă importurile și deficitul comercial.

Sectorul agricol și al industriei alimentare reprezintă o prioritate pentru Partidul Social Democrat și asta se demonstrează prin programele și măsurile propuse în permanență de la începutul guvernării și până în prezent”, a transmis deputatul PSD Nicu Niță, secretar în Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Sprijinul financiar este în cuantum de peste 129,16 milioane lei pentru sectoarele suin și avicol. Astfel, pentru suine suma este de 71.759.029,21 lei,  pentru creșterea și/sau îngrășare și/sau reproducție, iar 57.407.231,64 lei au fost alocați pentru creșterea și/sau reproducția și/sau incubația păsărilor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry