Florin Dobrescu: Apelul de finanţare pentru Programul “Femeia Antreprenor 2022” se deschide pe 18 august

Secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului Florin Dobrescu anunţă că joi, 18 august, se deschide apelul de finanţare pentru Programul “Femeia Antreprenor 2022”, prin care femeile care deţin cel puţin 50% din părţile sociale/acţiunile unei societăţi comerciale pot obţine fonduri nerambursabile în valoare de maximum 200.000 de lei.

Înscrierea în cadrul programului, precum şi implementarea şi derularea măsurii de sprijin se vor face exclusiv on-line, prin intermediul platformei IMM-Recover, care poate fi accesată pe https://granturi.imm.gov.ro . Sesiunea va rămâne deschisă timp de 30 de zile lucrătoare. Pentru informaţii legate de particularităţile acestei măsuri de sprijin a fost înfiinţat un Call Center, iar numărul de telefon este 021-9059.

“Prin implementarea Programului Femeia Antreprenor 2022, ne dorim îmbunătăţirea performanţelor economice ale întreprinderilor înfiinţate sau conduse de femei, dezvoltarea capacităţii şi spiritului antreprenorial în rândul femeilor, creşterea gradului de tehnologizare şi digitalizare a societăţilor conduse de femei. Programul naţional multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii va fi implementat conform Pachetului de stimulare economică România Tech Nation de sprijinire şi impulsionare a digitalizării economiei – Componenta ‘Woman in Tech’ din Programul de Guvernare”, a declarat Florin Dobrescu.

Programul “Femeia Antreprenor 2022” va oferi granturi în valoare de până la 200.000 de lei, cu asigurarea unei co-finanţări de minim 5% din valoarea eligibilă a proiectului. Bugetul aprobat pentru anul 2022 pentru întreg programul este de 157.624.000 lei, sumă din care se va asigura finanţarea a aproximativ 800 de societăţi.

Nu este primul an în care ministerul nostru implementează programe de sprijin dedicate femeilor manager, măsurile gestionate în anii anteriori fiind foarte apreciate la nivel european, dar şi de către doamnele care conduc afaceri în România. În afara acestui program special dedicat antreprenoriatului feminin, doamnele pot aplica, în funcţie de activitatea economică desfăşurată, la celelalte scheme de ajutor, care urmează a fi lansate de către ministerul nostru în acest an, cum ar fi Programul naţional multianual pentru microindustrializare, Programul de dezvoltare a activităţilor de comerţ şi prestări servicii”, a mai spus Florin Dobrescu.

Procedura de implementare a Programului a fost publicată în Monitorul Oficial, joi, 11 august, şi poate fi studiată accesând  https://media.hotnews.ro/media_server1/document-2022-08-11-25729569-0-procedura-femeia-antreprenor-2022.pdf  , iar anexele accesând http://turism.gov.ro/web/2022/08/11/18-august-2022-ora-1000-deschiderea-apelului-femeia-antreprenor-2022/  .

Ajutorul va fi acordat în funcţie de numărul de locuri de muncă nou create, respectiv maximum 100.000 lei/beneficiar pentru crearea şi menţinerea unui singur loc de muncă şi maximum 200.000 lei/beneficiar pentru crearea şi menţinerea a două locuri de muncă.

Printre cheltuieli eligibile din Programul Femeia Antreprenor 2022 se numără achiziţionarea de echipamente tehnologice; de spaţii de lucru, spaţii de producţie şi spaţii pentru prestări servicii şi comerţ; de mijloace de transport; de mobilier; cursuri de dezvoltare a abilităţilor antreprenoriale; salarii, utilităţi, servicii de contabilitate; consultanţă pentru întocmirea documentaţiei în vederea obţinerii finanţării în cadrul prezentului program şi/sau pentru implementarea proiectului, în valoare eligibilă de maxim 10.000 lei.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry