Începând cu data de 01 ianuarie 2023, persoanele juridice sunt obligate să accepte plata cu cardul! Vezi aici, ce condiții impune Legea!

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila aduce în atenţia contribuabililor, persoane juridice, că, începând cu data de 01 ianuarie 2023, vor intra în vigoare prevederile art. VII din OG nr. 16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale.

Astfel, persoanele juridice care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul şi cu ridicata, precum şi cele care desfăşoară activităţi de prestări de servicii, care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 10.000 euro în echivalent lei, au obligaţia să accepte ca mijloc de plată cardurile de debit, de credit sau preplătite, prin intermediul unui terminal POS sau al altor soluţii moderne de acceptare, inclusiv aplicaţii ce facilitează acceptarea plăţilor electronice.

Obligaţia de acceptare de către persoanele juridice prevăzute anterior a cardurilor de debit, de credit sau preplătite, prin intermediul unui terminal POS sau al altor soluţii moderne de acceptare, se naşte începând cu trimestrul următor celui în care încasările din cursul anului respectiv au depăşit pragul de 10.000 euro. Cursul de schimb valutar pentru determinarea echivalentului în lei este cel comunicat de Banca Naţională a României în ultima zi a anului precedent.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry