Ministerul Economiei deschide sesiunea de depunere a proiectelor de investiții destinate industriei prelucrătoare

„Începând cu 1 noiembrie 2022, deschidem apelul de depunere a cererilor privind acordurile de finanțare pentru investițiile din industria prelucrătoare, un moment mult așteptat în economie. Ajutorul de stat în valoare de 300 de milioane de euro pentru anul 2022 si anul 2023, gestionat de Ministerul Economiei, va ajuta companiile, în această perioadă plină de provocări, să-și dezvolte noi linii de producție, să se retehnologizeze și să-și achiziționeze echipamente performante.”

, a declarat Florin Spătaru, Ministrul Economiei.

Companiile din industrie vor putea depune cererile pentru acordul de finanțare a investițiilor în perioada 01 noiembrie 2022 – 16 decembrie 2022.

„Dezvoltarea industriei prelucrătoare prin schema de ajutor de stat finanțată de Ministerul Economiei va menține locurile de muncă din acest sector și  va crea altele noi, în zone mai putin dezvoltate. De asemenea, sunt încurajate investițiile verzi, acesta fiind unul dintre criteriile de eligibilitate.”

, a precizat ministrul Spătaru.

Documentele necesare în vederea facilitării implementării proiectelor, precum și alte informații, sunt accesibile pe site-ul instituției.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry