Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat data de 17 septembrie Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului, cu scopul de a fi dezvoltate politici și practici privind siguranța pacienților în lume.

Anul acesta, tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății este reprezentată de utilizarea sigură a medicamentelor.

Ministerul Sănătății îndeamnă pacienții și aparținătorii acestora să se informeze cu privire la modul de utilizare corecta a medicamentelor și să conștientizeze importanța achiziționării acestor produse numai din surse autorizate.

Atragem atenția asupra achiziționării medicamentelor online, din surse neautorizate, care crește riscul de a intra în posesia unor produse falsificate. Aceste produse neautorizate ar putea să nu fie evaluate corespunzător din punct de vedere al calității, siguranței și eficacității, în conformitate cu prevederile legale în vigoare de la nivelul Uniunii Europene.

Utilizarea eronată a medicației afectează milioane de pacienți în întreaga lume, iar costurile cauzate de neglijarea siguranței pacientului reprezintă o povară pentru toate sistemele de sănătate.

Este important sa acordam atenție atât locului de unde achiziționăm medicamentele cât și modului in care sunt administrate, potrivit indicațiilor medicului.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry