O companie multinațională a investit 150 de milioane de euro într-un parc de panouri fotovoltaice în comuna Șuțești!

Primarul comunei Șuțești, Costică Dobre, a făcut anunțul pe o rețea de socializare. Este vorba despre o investiție într-un parc de panouri fotovoltaice, care va genera locuri de muncă pentru locuitorii comunei, pe termen mediu și lung.

Primarul a primit asigurări din partea constructorului că investiția se va realiza cu ajutorul oamenilor din comună.

”Primăria Comunei Șutești dorește să atragă cât mai mulți investitori pe raza localității noastre pentru ca aceștia să creeze locuri de muncă și, totodată, venituri pentru UAT Șutești

În acest sens, Primăria Șutești a scos la licitație publică 4 parcele de pășune identificate cu numerele cadastrale 76154, 76155, 76156, 76157 cu o suprafață totală de 141 de hectare din localitatea Mihail Kogălniceanu unde va fi construit un parc de panouri fotovoltaice de 140 MW în sistem dual. Mai exact, panourile vor fi ridicate la o înălțime adecvată astfel încât ovinele să poată să pască dedesubtul panourilor. Investiția totală a proiectului se ridică la valoarea de 150 de milioane de euro.

Doresc să mulțumesc colegilor din cadrul Primăriei Șutești pentru implicare dar și tuturor colaboratorilor care au ajutat la realizarea acestui proiect!”, a declarat primarul Costică Dobre.

Licitația a fost câștigată de SC GORNUTEL ENERGY SRL și face parte din grupul internațional Voltalia Management International B.V. Contractul de concesionare a fost semnat pe o perioada de 49 de ani, prețul concesionarii în urma licitației fiind stabilit la valoarea de 2100€/ha/an. Redevența pe primul an fost deja virată în contul UAT Șutești în valoare de 1.485.765,75 lei, iar firma câștigătoare a demarat procedurile pentru eliberarea certificatului de urbanism și a avizelor necesare.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry