Primarul Marian Dragomir și secretarul de stat Sorin Moise au participat la Olimpiada Internațională a Porumbeilor Voiajori, în Oradea!

În perioada 12 – 14 august 2022 s-a desfășurat, pentru prima dată în România, Olimpiada Internațională a Porumbeilor Voiajori, la Oradea.

Olimpiada Porumbeilor Voiajori, ajunsă la cea de-a 37-a ediție, a adus la Oradea peste 900 de porumbei voiajori de top, câştigători ai unor competiţii naţionale şi internaţionale. Țara noastră a participat cu 54 de porumbei la clasa sport. Ediția din acest an se suprapune cu cei 85 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei “Columba” în România.

Delegații din peste 30 de țări au defilat cu drapelele naționale la deschiderea oficială a olimpiadei. Prezentările au fost făcute de Andreea Marin. După salutul de „Bun venit”, adresat de președintele Uniunii Naționale a Columbofililor din România – Columba, Marius Tunduc, a luat cuvântul Principele Radu Duda, primarul Oradiei, Florin Birta și alte oficialități, notează bihon.ro.

”Țara noastră a găzduit recent cel mai important eveniment din lumea columbofilă.

Cei prezenți la Oradea au putut să admire porumbeii din loturile olimpice, expuși în foaierul Sălii Polivalente, locul care a găzduit evenimentul, păsări cu o valoare inestimabilă, pe care orice crescător din lume și le-ar dori în volieră.

Totodată, cei prezenți au putut să viziteze și expoziția cu vânzare de porumbei și produse columbofile, la care au participat cele mai mari nume din domeniu. În cadrul manifestării, cei pasionați au avut ocazia să admire o inedită expoziție de documente, cărți și fotografii din istoria columbofiliei românești.

Am luat parte la acest eveniment alături de Viorel Marian Dragomir, primarul Municipiului Brăila, care este și preşedintele Asociaţiei Columbofile Danubius Brăila şi membru în Federaţia Crescătorilor de Porumbei din România”, a declarat secretarul de stat Sorin Moise.

Premierea olimpică și World Best Pigeon au avut loc vineri, de la ora 19:00, în Piața Unirii. Festivitatea s-a încheiat un concert susținut de Andra.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry