Secretarul de stat Sorin Moise: ”Asigurăm cetăţenii că producţia agricolă a României are capacitatea de a ne oferi toate resursele alimentare de care avem nevoie”

România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelui suficientă pentru a acoperi de zece ori nevoia de consum intern, după cum ne-a asigurat Ministerul Agriculturii într-un Briefing de presă susținut de secretarul de stat Sorin Moise. Acesta a subliniat că există stocuri suficiente cu acest produs şi materie primă pentru producerea de ulei.

“Ministerul Agriculturii doreşte să transmită tuturor cetăţenilor români că există stocuri suficiente de ulei şi de materie primă pentru producerea de ulei. România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelui suficientă pentru a acoperi de zece ori nevoia de consum de ulei a României: Anul trecut, spre exemplu, am avut o producţie record de trei milioane de tone producţie în condiţiile în care românii consumă anual ulei produs dintr-o cantitate de 200.000 tone de seminţe de floarea soarelui. Pentru a garanta o funcţionare optimă a fluxului aprovizionare dintre producătorii de ulei şi lanţurile de magazine, mâine dimineaţă la nivelul Ministerului Agriculturii va avea loc o întâlnire organizată de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu cu reprezentanţii acestora.

Potrivit situaţiei la zi pe care o deţinem la minister, toate categoriile de produse alimentare se situează în parametrii necesari pentru consumul populaţiei. În acest sens, am prezentat în şedinţa de Guvern de astăzi o informare. Asigurăm cetăţenii că producţia agricolă a României are capacitatea de a ne oferi toate resursele alimentare de care avem nevoie”, a declarat secretarul de stat Sorin Moise.

Declarațiile vin în contextul în care tot mai mulţi români au luat cu asalt magazinele pentru a se aproviziona cu ulei, de teamă că acest produs va dispărea de pe rafturi.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry