Taxa pe lăcomie, o diversiune și o manipulare! Mediul de afaceri brăilean, în pericol!

Taxa pe lăcomie, o diversiune și o manipulare! Mediul de afaceri brăilean, în pericol!

 

 

Incompetența actualilor guvernanți nu mai reprezintă pentru nimeni un secret, dar gafele care se țin lanț de la aprobarea discutatei Ordonanțe 114 l-au determinat pe deputatul liberal brăilean Vasile Varga să îl asemene cu un croitor nepriceput, care mai întâi taie, apoi măsoară, consideră deputatul liberal, Vasile Varga.

Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici au dat dovadă de aroganță atunci când au refuzat dialogul cu principalii actori din mediul economic, primii afectați de prevederile ordonanței, iar acum, speriați de presiunile la care sunt supuși, anunță consultări și eventuale modificări ale ordonanței, în opinia liberalului.

Aceste consultări trebuiau să aibă loc înainte de a anunța Ordonanța 114. De fapt, Guvernul PSDragnea își demonstrează încă o dată incompetența, dublată de o suficiență păguboasă. Așa s-a ajuns la situația că nimeni nu s-a gândit la consecințe, iar acestea sunt dintre cele mai grave pentru economie, dar și pentru populație. Să ne gândim numai la faptul că, prin aplicarea ordonanței, se vor scumpi curentul electric și gazele. Este evident că  Guvernul trebuie să retragă Ordonanța 114, dacă vrem să avem creștere economică și bani de pensii, salarii și investiții. Altfel, vom asista la un declin al economiei, cu consecințe nefaste pentru întreaga țară, a precizat Vasile Varga.

Deputatul Vasile Varga mai spune că însăși denumirea de ”taxă pe lăcomie” nu este altceva decât o diversiune și o manipulare și că românii vor fi cei care, în final, vor plăti mai mult pentru gaze, energie electrică, servicii de telefonie și dobânzi mai mari la împrumuturile bancare. Asta va duce la o scumpire în lanț, la creșterea inflației și, implicit, a puterii de cumpărare a românilor. În plus, deputatul Varga a mai precizat că a discutat cu reprezentanți ai mediului de afaceri brăilean, care spun că se tem că vor fi nevoiți să-și diminueze afacerile, iar unii dintre ei chiar să-și suspende activitatea.

În România lui Dragnea, te trezești cu taxe peste noapte, iar toate calculele agenților economici sunt date peste cap. Guvernul nu are o politică fiscală predictibilă, care să permită mediului economic să-și facă prognoze și analize de dezvoltare pe termen mediu și lung. În aceste condiții, nici nu este de mirare că țara noastră este ocolită de investitori sau deja vorbim despre investitori care se retrag, pentru că nu găsesc în guvern un partener corect, ci un dușman al mediului de afaceri, este de părere Vasile Varga.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry