”Ambulanțele achiziționate de guvern pun în pericol viața pacienților” – acuză deputatul PNL Antoneta Ioniță

”Ambulanțele achiziționate de guvern pun în pericol viața pacienților” – acuză deputatul PNL Antoneta Ioniță

 

 

Deputatul brăilean liberal Antoneta Ioniță, care s-a implicat pentru ca guvernul să achiziționeze ambulanțe pentru județul Brăila, deficitar la acest capitol, critică Ministerul Sănătății pentru modul defectuos și total lipsit de profesionalism în care s-a preocupat de această problemă.

Există numeroase sesizări din partea personalului medical care deservește aceste ambulanțe, privind inoperabilitatea anumitor aparate din dotare. Cel mai bun exemplu este amplasarea defibrilatorului care nu este la îndemâna personalului medical, ceea ce poate duce la accidente în timpul actului medical. Mai mult, există și riscul, deloc de neglijat, ca un pacient agitat să atingă acest aparat, cu consecințe dintre cele mai neplăcute, a declarat Antoneta Ioniță, care se întreabă de ce guvernul nu a luat în calcul și aceste aspecte, care îngreunează intervenția imediată a personalului medical de pe ambulanțe.

Deputatul brăilean cere explicații și cu privire la sesizările tot mai dese înregistrate în mai multe județe din țară privind sistemele de încălzire total ineficiente de pe noile ambulanțe, la temperaturi mai mici de zece grade Celsius. Această deficiență face ca aparatele să devină nefuncționale, iar personalul medical să nu poată interveni cu eficiență maximă.

Este incalificabil ceea ce se întâmplă. Un caiet de sarcini întocmit greșit, probabil fără consultarea personalului care deservește aceste ambulanțe, iar cel care are de suferit este pacientul. Din păcate, încă o dovadă a incapacității guvernului de a gestiona corect o problemă, a conchis Antoneta Ioniță, care i-a solicitat ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să explice care vor fi măsurile pe care le va lua pentru remedierea acestor deficiențe, dar și informații privind prețul de achiziție al ambulanțelor.

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry