Tribunalul București a respins o acțiune în justiție a Astaldi/WeBuild – IHI Infrastructure! CNAIR poate cere penalități de peste 85 de milioane de lei!

CNAIR a câștigat în primă instanță procesul cu antreprenorul obiectivului “Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, instanța de judecată constatând neîndeplinirea obligațiilor contractuale de către antreprenor și dreptul CNAIR, în calitate de beneficiar, de a pretinde penalități în cuantum de 85,12 milioane de lei pentru 903 zile de întârzieri.

Este vorba de termenul prevăzut în contract pentru proiectarea podului, dar și nepredarea la timp a documentației de proiectare. Din acest motiv, CNAIR are dreptul acum să ceară constructorului penalități.

„Tribunalul București a pronunțat (vineri, 4 ianuarie – n.r.) soluția în primă instanță în dosarul nr. 298/3/2022, format ca urmare a formulării cererii de chemare în judecată de către Antreprenor în raport cu Revendicarea Beneficiarului (CNAIR) nr. 6, soluționată de Inginer în favoarea Companiei.

În esență, revendicarea privește solicitarea de către Beneficiar a penalităților de întârziere ca urmare a neîndeplinirii de către Antreprenor a obligațiilor ce îi reveneau în ceea ce privește termenul asumat în activitatea de proiectare, prin nepredarea unor documentații de proiectare conforme Contractului (Cerințelor Beneficiarului și Studiului de Fezabilitate)”, au explicat reprezentanții CNAIR pentru economica.net.

Procesul amintit este doar unul dintr-un lung șir de acțiuni în instanță între cele două părți, majoritatea fiind câștigate de CNAIR.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry