Vești bune: 365,6 milioane lei, prevăzuți pentru acordarea ajutorului de stat către producătorii agricoli afectați de seceta pedologică!

Proiectul de Ordonanță de Urgență, inițiat de ministrul PSD al Agriculturii, cu privire la instituirea unei scheme de ajutor de stat sub formă de grant financiar acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2021 si au fost afectate de seceta pedologică, a fost adoptat în ședința de Guvern de astăzi.

”Ajutorul se va derula prin Direcțiile Agricole Județene iar cererile și documentele obligatorii vor putea fi depuse în termen de 15 zile lucrătoare de la data intrării în vigoarea a ordonanței de urgență care prevede acordarea despăgubirilor. Sumele necesare achitării despăgubirilor de secetă au fost prevăzute în rectificarea bugetară care a fost adoptată tot în ședința de Guvern de astăzi. Astfel, fermierii vor primi despăgubirile pentru terenurile calamitate de secetă”,

a declarat deputatul PSD Nicu Niță.

Suma de 365,6 milioane lei este prevăzută în rectificarea bugetară pentru a asigura acordarea ajutorului de stat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2021 și au fost afectate de seceta pedologică.

Despăgubirile de secetă 2022 se vor acorda fermierilor care au înființat în toamna anului 2021 culturi de grâu, secară, orz, ovăz, rapiță, triticale și orzoaică și au fost afectate de seceta pedologică în grade de afectare cuprinse între 30% și 100%.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry